Sofyan Amrabat met Marokko present op WK 2018 in Rusland

12-11-2017 09:17 - Door: iliasa

Sofyan Amrabat met Marokko present op WK 2018 in Rusland

Het Marokkaans elftal heeft zich zaterdagavond geplaatst voor het WK 2018 in Rusland. In Abidjan volstond voor de Atlasleeuwen een gelijkspel tegen Ivoorkust, maar het team van bondscoach Hervé Renard ging er met de volle buit vandoor: 0-2.

Vervolg: Sofyan Amrabat met Marokko present op WK 2018 in Rusland

In een allesbeslissend duel kon Ivoorkust zich alleen plaatsen door te winnen. De Olifanten botsten echter de hele wedstrijd tegen een Marokkaanse muur aan dat onder andere bestond uit de geboren Nederlanders Karim El Ahmadi, Nordin Amrabat, Mbark Boussouffa en Hakim Ziyech. Al na 25 minuten liep de Ivoriaanse hoop een deuk op toen een voorzet van Nabil Dirar aan alles en iedereen voorbij ging en in de verre hoek plofte. Slechts vijf minuten later maakte aanvoerder Mehdi Benatia aan alle illusies op de tribunes een einde. De verdediger van Juventus zette zijn voet tegen het leer na een corner van Boussouffa. 

De tweede helft was slechts een formaliteit. Marokko speelde een gewonnen wedstrijd terwijl de Ivorianen tevergeefs een gaatje in de Marokkaanse defensie probeerden te vinden. De voorhoede met Wilfried Zaha, Seydou Doumbia en Gervinho wist echter praktisch niks te creëren. In de slotfase loste Feyenoorder Sofyan Amrabat Ziyech af voor zijn officiële interlanddebuut. 

De Marokkanen kenden dankzij de 0-2 overwinning een uitstekende kwalificatiereeks. Het Afrikaanse land verloor geen enkel duel en hield tevens het doel gedurende alle zes wedstrijden schoon. De ploeg van succescoach Renard plaatst zich zodoende voor het eerst in twintig jaar voor het WK voetbal. Ivoorkust zal op zijn beurt voor het eerst sinds 2006 afwezig zijn op een wereldkampioenschap.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Sofyan Amrabat met Marokko present op WK 2018 in Rusland

Een korte samenvatting: Het Marokkaans elftal heeft zich zaterdagavond geplaatst voor het WK 2018 in Rusland. In Abidjan volstond voor de Atlasleeuwen een gelijkspel tegen Ivoorkust, maar het team van bondscoach Hervé Renard ging er met de volle buit vandoor: 0-2..

Meest gelezen