PSV-er Lozano scoort er twee tegen Belgen maar wint niet met Mexico

11-11-2017 08:50 - Door: iliasa

PSV-er Lozano scoort er twee tegen Belgen maar wint niet met Mexico

Er staat momenteel geen maat op Hirving Lozano. De Mexicaanse PSV'er verkeert het hele seizoen al voor club en land in bloedvorm en wist vrijdagavond in een spectaculaire oefeninterland tegen België die lijn moeiteloos door te trekken. 'El Chucky' scoorde twee keer in Brussel waar het uiteindelijk 3-3 werd.

Vervolg: PSV-er Lozano scoort er twee tegen Belgen maar wint niet met Mexico

Mexico en België, beide al geplaatst voor het WK 2018, leken het niet rustig aan te willen doen. Keeper Thibault Courtois moest al vroeg handelend optreden na een sterke openingsfase van de Mexicanen. Nadat België de kaap van vijftien minuten zonder kleerscheuren bereikt had, nam de ploeg van Roberto Martínez het heft in handen wat na twee minuten resulteerde in de openingstreffer. Aanvoerder Eden Hazard tikte na een poging van Romelu Lukaku de rebound binnen. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Belgen totdat rechtsback Laurent Ciman in de 37e minuut Chicharito Hernández neerhaalde in het strafschopgebied. Andrés Guardado liet Courtois vanaf de stip kansloos: 1-1. Omdat Kevin de Bruyne in de 40e minuut een voorzet snoeihard op de paal schoot, bleef de gelijke stand bij de rust op het scorebord.

De tweede helft begonnen onze Zuiderburen voortvarend en dat was niet in laatste plaats te danken aan invaller Dries Mertens. Het was dan ook geen verrassing dat de aanvaller van Napoli in de 55e minuut aan de basis stond van de 2-1. Een voorzet met de buitenkant van de voet werd met enig fortuin tot doelpunt gepromoveerd door Lukaku. De minuten daarna overdonderde het Mexicaanse wonderkind Lozano de Belgische verdediging. De linksbuiten werd gelanceerd door Hector Moreno, nam het leer prachtig aan en schoot het vervolgens in de korte hoek. Laurent Ciman kon Lozano de hele wedstrijd al moeilijk bijhouden en moest twee minuten later opnieuw kapituleren. Lozano liep simpel langs de rechtsback en werd in eerste instantie nog afgestopt door Courtois, maar de rebound werd in één keer tegen de touwen geramd:2-3.

De frustraties liepen op bij de Belgen, waar Lukaku van geluk mocht spreken dat hij na natrappen ten opzichte van Guardado mocht blijven staan. Uitgerekend de spits van Manchester United trok de stand weer gelijk in de 70e minuut. Opnieuw was Mertens de aangever en een simpele intikker van Lukaku betekende zijn 30e interlandgoal. Daarmee werd de 24-jarige spits gedeeld Belgisch topscorer aller tijden. Lozano kon aan de overkant oog in oog met Courtois nog zijn hattrick maken, maar mikte naast. De wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion bleef zodoende op 3-3 steken.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

PSV-er Lozano scoort er twee tegen Belgen maar wint niet met Mexico

Een korte samenvatting: Er staat momenteel geen maat op Hirving Lozano. De Mexicaanse PSV'er verkeert het hele seizoen al voor club en land in bloedvorm en wist vrijdagavond in een spectaculaire oefeninterland tegen België die lijn moeiteloos door te trekken. 'El Chucky' scoorde twee keer in Brussel waar het uiteindelijk 3-3 werd. .