Howe, een blijvende heldenstatus in kustplaats Bournemouth

5-11-2017 08:45 - Door: MaxKoehorst

Howe, een blijvende heldenstatus in kustplaats Bournemouth

Bij AFC Bournemouth kent iedereen hem; Eddie Howe. Een 39-jarige coach met een verleden als verdediger bij Bournemouth. Tegenwoordig is hij coach van de lokale AFC, dat verhaal wat zo lekker begon loopt nu wat minder fijn.

Vervolg: Howe, een blijvende heldenstatus in kustplaats Bournemouth

En waar het bij Eddie allemaal heerlijk begon in 2012 en er een heldenstatus aan de coach werd gegeven, gaat het nu een stuk minder goed. Toch wagen de fans het er niet op om de hoop in ‘Magic Ed’ op te geven. Moet je precies bij Bournemouth komen; Eddie is de coach en die steun je, zou je dan te horen krijgen van een echte fan.

 

Dit seizoen staat de club met een paar prille punten op positie negentien met alleen Crystal Palace achter zich. Waar de club vorig seizoen juist vaak in de middenmoot terug te vinden was is het dit seizoen een stuk minder fijn voor de ploeg terwijl het spel eigenlijk best geinig is. Tegen grote clubs als Chelsea leek het dan wat minder goed maar dat mag de pret niet drukken in wedstrijden tegen Brighton & Hove Albion, Leicester City en Stoke City.

 

Maar wat is er dan precies gewijzigd binnen Howe’s selectie? Vrij weinig. Belangrijke spelers zitten er nog, grote namen werden binnengehaald en de club wil nu niet meer overkomen als ‘dat ene clubje uit die kustplaats’. Juist dat nekt de club; Bournemouth wordt niet meer onderschat door grote clubs. Al enkele seizoenen heeft de Engelse Howe moeite met kleine clubs en dat kan uiteraard. Hij bleef echter coach bij Bournemouth door zijn verbazingwekkende zeges op grotere ploegen en zelfs dat lukt nu niet meer. Dan gaat het natuurlijk snel en de coach heeft dan na tien speelrondes nog maar zeven punten met zijn ploeg. Everton – wat maar één punt meer heeft – kan dus nog na dit weekend gepasseerd worden op doelsaldo of zelfs qua punten als The Cherries een mooi resultaat behalen tegen het sterke Newcastle United van Premier League-legende Rafa Benítez.

 

Natuurlijk werkt het potentiële ontslag van Howe niet. Hem steun geven in de barre tijd werkt veel beter, het is één van de meest geliefde coaches uit de Premier League omdat hij nuchter blijft en met beide benen op de grond staat. Geef die jongen dan ook in de winter een flinke smak geld om grote talenten richting The Big League te halen en zorg voor een sterspeler die het team op sleeptouw kan nemen. Want dat Bournemouth op degraderen staat is natuurlijk erg jammer.

 

En joh, waar maken we ons druk om. Swansea City, West Ham en West Brom staan er ook alle drie geen haar beter voor met respectievelijk één, twee en drie punten meer na tien speelrondes.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Howe, een blijvende heldenstatus in kustplaats Bournemouth

Een korte samenvatting: Bij AFC Bournemouth kent iedereen hem; Eddie Howe. Een 39-jarige coach met een verleden als verdediger bij Bournemouth. Tegenwoordig is hij coach van de lokale AFC, dat verhaal wat zo lekker begon loopt nu wat minder fijn..

Meest gelezen