Cocu en PSV winnen ook van Vitesse en verstevigen koppositie

29-10-2017 22:48 - Door: iliasa

Cocu en PSV winnen ook van Vitesse en verstevigen koppositie

PSV heeft op de tiende speeldag van de vaderlandse eredivisie zijn negende overwinning geboekt. In het Gelredome werd Vitesse in een aantrekkelijk duel uiteindelijk eenvoudig verslagen: 2-4.

Vervolg: Cocu en PSV winnen ook van Vitesse en verstevigen koppositie

In de wetenschap dat directe concurrent Ajax zaterdagavond al tegen Willem II de volle buit pakte, wist PSV dat bij puntenverlies tegen Vitesse de Amsterdammers op de ranglijst akelig dichtbij zouden komen. De beginfase van het duel tussen de nummer één en drie werd vooral gekenmerkt door de felheid bij beide ploegen. Marco van Ginkel en Fankaty Dabo gingen al vroeg over de schreef, wat hen al meteen een gele kaart opleverde. Nadat PSV in het eerste kwartier een penalty was onthouden, kwam na achttien minuten spelen de voorsprong er alsnog. Een goede actie en dito steekpass van Joshua Brenet werd koelbloedig afgerond door Hirving Lozano. 

In het verdere verloop van de eerste helft had Vitesse weinig in de melk te brokkelen. De ploeg van Henk Fräser mocht van geluk spreken dat PSV via een kopbal van Daniel Schwaab niet op 0-2 kwam. Even daarvoor kreeg de koploper via Gastón Pereiro en Luuk de Jong nog een dot van een kans, maar de poging van de spits werd door Vitesse van de lijn gehaald. Voor het missen van de kansen kregen de Eindhovenaren tegen het eind van de eerste helft de rekening gepresenteerd. Een corner van Alexander Büttner rolde via de hak van Jürgen Locadia in het doel: 1-1. 

Het begin van de tweede helft werd gedomineerd door een ontketend PSV. Na drie minuten maakte Locadia zijn eigen doelpunt goed door van 25 meter de bal over doelman Remko Pasveer te schieten. De Vitesse-goalie leek door toedoen van de zon het leer niet te zien en stond zodoende aan de grond genageld. Zes minuten later was het weer raak voor Locadia. De gelegenheidslinksbuiten kapte Fankaty Dabo uit en krulde de bal fraai in de verre hoek: 1-3. Tot overmaat van ramp kreeg Vitesse twee minuten later de vierde tegen toen Lozano slecht uitverdedigen van Matt Miazga afstrafte. Het was het negende doelpunt van de Mexicaan in slechts acht competitiewedstrijden. 

Vitesse leek rijp voor de slacht, maar gooide na de 1-4 de schroom volledig van zich af. Dit leidde tot het tweede doelpunt van de Arnhemmers: Dabo lanceerde invaller Mason Mount, die de voorzet van de rechtsback zeer vakkundig tot doelpunt promoveerde. Het kwartier dat daarop volgde werd volledig gedomineerd door Vitesse waardoor Phillip Cocu zich genoodzaakt voelde in te grijpen. Aanvallende middenvelder Pereiro werd vervangen door verdediger Derrick Luckassen waarna PSV het duel zonder kleerscheuren kon uitspelen.

Vitesse is door de nederlaag gezakt naar plaats vijf en PSV blijft koploper met  een verschil van vijf punten ten opzichte van concurrent Ajax. Landskampioen Feyenoord staat inmiddels tien punten achter. 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Cocu en PSV winnen ook van Vitesse en verstevigen koppositie

Een korte samenvatting: PSV heeft op de tiende speeldag van de vaderlandse eredivisie zijn negende overwinning geboekt. In het Gelredome werd Vitesse in een aantrekkelijk duel uiteindelijk eenvoudig verslagen: 2-4. .