KRC Genk komt met verklaring: Whoop is niet verplicht

20-10-2017 11:00 - Door: NicoPeters

KRC Genk komt met verklaring: Whoop is niet verplicht

KRC Genk heeft gereageerd op de commotie die is ontstaan door de inzet van de zogenoemde Whoop, een polsband waarmee de club de spelers nauwlettend kan volgen op afstand. Belgische media kwamen donderdag met het nieuws naar buiten dat spelers niet blij zijn met de Whoop. ‘Ik voel me net een gevangene’, zei een speler van Genk anoniem tegen Het Laatste Nieuws.

Vervolg: KRC Genk komt met verklaring: Whoop is niet verplicht

Genk is het met die lezing echter niet eens en reageerde op de kwestie via de eigen website. ‘De vergelijking met een enkelband slaat nergens op, al was het maar omdat de spelers de Whoop aan en uit doen wanneer ze willen’, aldus Genk, waar de Nederlander Albert Stuivenberg de hoofdtrainer is, op zijn eigen website. De Whoop is bedoeld om de individuele prestaties van spelers te verbeteren. De polsband kan onder meer de hartslag en hartslagvariabiliteit, verschil in tijd tussen twee hartslagen, meten. Na een analyse van die data kan bijvoorbeeld worden bepaald hoeveel uren slaap een speler nodig heeft om de volgende dag weer fris en fruitig op het veld te verschijnen.


Diverse spelers van Genk zijn er echter niet te spreken over en lieten dat via de media weten. De anonieme speler zei tegen Het Laatste Nieuws: 'Criminelen dragen een enkelband, bij Genk is het een polsband. Ik voel me net een gevangene.’ KRC Genk kan zich echter niet vinden in die kritiek en bracht een persbericht naar buiten. ‘De Whoop is een trainingsinstrument dat KRC Genk aanreikt aan haar spelers om hun lichaam beter te leren kennen en op te volgen. Het item is een onderdeel van de uitgebreide fysieke begeleiding van de spelersgroep, net zoals voedings –en trainingsschema’s, polar, gps trackers op het veld, enz’, zo meldt Genk.Volgens Genk kunnen de spelers van de club veel baat hebben bij de inzet van de Whoop. ‘De Whoop komt over van de individuele topsport zoals zwemmen en tennis. Je kan hem best vergelijken met een activity tracker, een populair gadget voor jong en oud. Hij meet hartslag, slaap en recuperatie en helpt vooral in aanloop naar een wedstrijd bij het bepalen welke individuele trainingsintensiteit best is voor een speler. Zo past de Whoop in de professionele begeleiding van topsporters’, zo viel er verder te lezen in de verklaring.


Genk sloot af met de mededeling dat veel spelers van de club gebruik maken van de polsband. ‘Ongeveer de helft van de spelers bij KRC Genk kiest ervoor om de Whoop te gebruiken, hij is dus zeker niet verplicht. Hij wordt vooral gesmaakt door de jongere spelers in de groep’, aldus Genk.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

KRC Genk komt met verklaring: Whoop is niet verplicht

Een korte samenvatting: KRC Genk heeft gereageerd op de commotie die is ontstaan door de inzet van de zogenoemde Whoop, een polsband waarmee de club de spelers nauwlettend kan volgen op afstand. Belgische media kwamen donderdag met het nieuws naar buiten dat spelers niet blij zijn met de Whoop. ‘Ik voel me net een gevangene’, zei een speler van Genk anoniem tegen Het Laatste Nieuws..

Meest gelezen