Besiktas heeft knock-outfase voor het grijpen na zege in Frankrijk

18-10-2017 14:59 - Door: iliasa

Besiktas heeft knock-outfase voor het grijpen na zege in Frankrijk

Besiktas blijft uitstekend presteren in de groepsfase van de Champions League. De Turken, met Ryan Babel in de basis, wonnen het uitduel bij AS Monaco zeer knap met 1-2, wat hen na drie wedstrijden de volle buit van negen punten oplevert.

Vervolg: Besiktas heeft knock-outfase voor het grijpen na zege in Frankrijk

Bij de Turkse kampioen was Babel de enige Nederlander in de basis. Oguzhan Ozyakup kwam in de tweede helft binnen de lijnen en Jeremain Lens zat in het Prinsdom de gehele wedstrijd op de bank. 

In een zeer aantrekkelijke eerste helft ging Besiktas voortvarend van start. Spits Cenk Tosun kopte in vrijstaande positie over en een doelpunt van Babel op aangeven van de spits werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Monaco zette daar gevaarlijke afstandschoten tegenover, waaronder een uistekende vrije trap van Thomas Lemar, die op weergaloze wijze werd gekeerd door keeper Fabri. Bij het tot stand komen van die vrije trap mocht verdediger Pepe niet klagen over de gele kaart dje hem ten deel viel. De Portugees haalde de doorgebroken Keita onderuit toen de spits zich een vrije doortocht naar Fabri verschafte. Aan de andere kant kon keeper Subasic ternauwernood een schot van ex-PSV´er Atiba Hutchinson keren en had hij alle geluk dat Babel na een prima actie zijn schot niet laag kon houden. Tegen de verhoudingen in was het echter Monaco dat scoorde. Sterspeler Radamel Falcao kapte Pepe uit en prikte de 1-0 langs Fabri. Besiktas liet zich echter niet van de wijs brengen en scoorde drie minuten later de gelijkmaker via Cenk Tosun, die een voorzet van Quaresma binnenkopte. 

In de tweede helft hadden de Turken opnieuw de overhand, wat na negen minuten resulteerde in de verdiende voorsprong. Een schot van middenvelder Torgay Arslan spatte eerst nog uiteen op de paal, waarna de bal per toeval bij Babel terecht kwam. Met de buitenkant van de voet stelde de Nederlander Cenk Tosun in staat zijn tweede van de avond te maken: 1-2. Özyakup had de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot kunnen gooien, ware het niet dat Subasic adequaat reageerde op het schot in de verre hoek. De Monegasken konden op hun beurt geen echt slotoffensief op de mat leggen en blijven zodoende met één punt laatste in poule G. Besiktas heeft met nog drie wedstrijden te spelen nog één punt nodig om zich te kwalificeren voor de knock-outfase van de Champions League. 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Besiktas heeft knock-outfase voor het grijpen na zege in Frankrijk

Een korte samenvatting: Besiktas blijft uitstekend presteren in de groepsfase van de Champions League. De Turken, met Ryan Babel in de basis, wonnen het uitduel bij AS Monaco zeer knap met 1-2, wat hen na drie wedstrijden de volle buit van negen punten oplevert. .

Meest gelezen