Weergaloze Promes leidt Spartak naar ruime zege op Sevilla

18-10-2017 15:03 - Door: iliasa

Weergaloze Promes leidt Spartak naar ruime zege op Sevilla

Spartak Moskou heeft in poule E van de Champions League uitstekende zaken gedaan door te stunten tegen Sevilla. De Spaanse topclub ging bij de Moskovieten met maar liefst 5-1 onderuit. Grote man aan de zijde van Spartak was Quincy Promes, die twee doelpunten en twee assists voor zijn rekening nam.

Vervolg: Weergaloze Promes leidt Spartak naar ruime zege op Sevilla

De Russische kampioen was niet slecht begonnen aan zijn Europese campagne: De eerste twee groepswedstrijden leverden twee punten op, terwijl Sevilla op plek twee stond met vier punten. De werkgever van Promes wist dus voorafgaand aan het duel dat winst zou betekenen dat de Russen over Sevilla heen zouden gaan. 

In de eerste helft nam uitblinker Promes zijn ploeg al meteen bij de hand. In de achttiende minuut stoomde verdediger Andrei Eshcenko op vanaf de rechterkant en leverde een voorzet af op de Nederlander die verdediger Simon Kjaer te slim af was en de bal moeiteloos achter keeper Sergio Rico kon koppen. Het was voor Promes zijn eerste doelpunt in het miljardenbal. Kjaer maakte zijn onoplettendheid bij Promes´ doelpunt na een half uur goed door de stand gelijk te trekken. Een corner van Sevilla werd door Spartak niet goed weggewerkt, waarna de Deens international kon uithalen: 1-1. 

Aan een gelijkspel had Spartak Moskou niet zoveel, dus zocht de ploeg in de tweede helft meer de aanval. Dit leidde ertoe dat de Spanjaarden werkelijk overklast werden. In de 57e minuut legde Promes een bal precies goed voor invaller Lorenzo Malgrejo, die zijn ploeg met een schot in de verre hoek op voorsprong schoot. Vanaf dan gingen de remmen los bij de thuisploeg. Amper tien minuten later zorgde Denis Glushakov met een volley voor de 3-1 en het slotakkoord was weer voor Quincy Promes. Een kwartier voor tijd zette hij spits Luiz Adriano vrij voor Rico. De Braziliaan omspeelde de keeper en faalde niet in de afronding: 4-1. In de slotminuut bepaalde de ex-Twentenaar de eindstand op 5-1 en verschafte zijn ploeg daarmee de tweede plaats in de poule.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Weergaloze Promes leidt Spartak naar ruime zege op Sevilla

Een korte samenvatting: Spartak Moskou heeft in poule E van de Champions League uitstekende zaken gedaan door te stunten tegen Sevilla. De Spaanse topclub ging bij de Moskovieten met maar liefst 5-1 onderuit. Grote man aan de zijde van Spartak was Quincy Promes, die twee doelpunten en twee assists voor zijn rekening nam. .

Meest gelezen