PSV herpakt zich in tweede helft en wint van sterk VVV

15-10-2017 21:35 - Door: MaxKoehorst

PSV herpakt zich in tweede helft en wint van sterk VVV

PSV moest even op gang komen zondagmiddag tegenover VVV-Venlo in De Koel. Toen de Eindhovenaren eenmaal op gang waren was de club niet meer te stoppen. VVV hield zich kranig maar in de tweede helft werd er gewoon ruim over Venlo heen gelopen.

Vervolg: PSV herpakt zich in tweede helft en wint van sterk VVV

VVV leek zich aan het begin op te maken voor een solide wedstrijd, de club stond sterk opgesteld en PSV had even wat opstartproblemen. Na iets minder dan een half uur spelen was daar dan toch opeens de schrik van elke keeper: Jürgen Locadia namens PSV met een fraaie 0-1, de goede pass van Jorrit Hendrix en Luuk de Jong op Locadia zorgden er allebei voor de PSV zichzelf de ruimte op een goal kon verschaffen. VVV stond versteld en trainer Maurice Steijn was dan ook terecht woedend.

 

Enkele minuten voor rust mocht VVV echter aantreden voor een penalty: Nicolas Isimat-Mirin had zijn tegenstander Torino Hunte onderuit gehaald en het was geen moeilijke zaak voor Clint Leemans om de 1-1 binnen te werken voor de mannen uit Venlo.

 

Na de rust wilde VVV voor de zege gaan en was het Hunte die heerlijk kon afronden tegenover Jeroen Zoet, Hunte had een geweldige bal gekregen via Vito van Crooy. PSV begon toch wel even te zweten want het stond in De Koel 2-1 achter en puntverlies leek onvermijdelijk.

 

Gelukkig voor PSV was daar hun reddende Uruguayaanse engel in nood Gastón Pereiro met een heerlijke loopactie in de zestien van VVV. Pereiro passeert zelf drie man en schiet vervolgens de bal er feilloos in: 2-2.

 

Daarna krijgt Jerold Promes drie minuten na de goal van Pereiro een rode kaart na een horrortackle op Santiago Arias. Voor Promes was het een kort optreden: de speler viel in en had binnen zes minuten dus al de rode kaart te pakken. VVV begint nu ook weer te zweten want het lijkt nu een punt tegen een topclub weg te gaan geven. En die gedachte is terecht want de ploeg van Philip Cocu walst er direct overheen: Daniel Schwaab kopt vijf minuten na de kaart de 2-3 binnen via een zwabbergoal die nog wordt geraakt door Arias. Daarna volgt een goal van talent Mauro Júnior via de Jong die zelf keeper Lars Unnerstall raakt. Wederom een mooie hoge pass van Locadia die via een omweg dus Júnior bereikt.

 

Vervolgens is het slotakkoord voor Pereiro die na de verdedigende malaise van VVV met een simpele kopgoal de 2-5 binnenwerkt, meerdere PSV’ers raken de bal maar weten de bal er niet in te krijgen, Pereiro stond wederom goed ongedekt en maakt het dus simpel af. VVV wordt dus later in de wedstrijd toch nog gepakt door PSV na een sterke eerste helft.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

PSV herpakt zich in tweede helft en wint van sterk VVV

Een korte samenvatting: PSV moest even op gang komen zondagmiddag tegenover VVV-Venlo in De Koel. Toen de Eindhovenaren eenmaal op gang waren was de club niet meer te stoppen. VVV hield zich kranig maar in de tweede helft werd er gewoon ruim over Venlo heen gelopen..

Meest gelezen