Ventura: Italië heeft nog geen WK waardig elftal

10-10-2017 14:57 - Door: M.d.Z.

In gesprek met Sky Italia laat de oefenmeester van de Italianen weten dat hij zijn ploeg nog allerminst klaar vindt voor het WK. Meer training wordt vereist om op het mondiale eindtoernooi een vorm van betekenis te kunnen spelen.

Vervolg: Ventura: Italië heeft nog geen WK waardig elftal

De Italianen wonnen maandagavond met 1-0 van Albanië en is daardoor verzekerd van de tweede plek in de poule, het wacht dus nog een play off ronde om het WK te bewerkstelligen. Vooral het automatisme wordt nog vereist door Ventura.

 

'Voorheen waren er soms negen spelers van één club, maar nu hebben we twee spelers per club.' Daar waar in het verleden moeiteloos een 5-3-2 systeem werd gehanteerd, lijken de spelers nu de grootste moeite te hebben met het 4-3-3 systeem.

 

'lle jongens spelen bij hun teams tactisch en qua mentaliteit anders, dus we moeten gelijkenissen vinden.'

 

Ventura wil nog genoeg trainen met zijn ploeg, alleen is daar barweinig tijd voor en daar baalt hij van. 'Het ligt niet aan de mentaliteit van de spelers', houdt de oefenmeester vertrouwen. 'Maar we hebben tijd op het trainingsveld nodig. Elke keer als ik echter spelers oproep, krijg ik drie á vier uur om met hen te werken.' Voor nu trekt de bondscoach daarom een harde conclusie. 'Italië is op dit moment nog niet genoeg voor het WK, maar we werken ernaartoe.'

 

Woensdag 17 oktober wordt er geloot voor de play off rondes richting het WK.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ventura: Italië heeft nog geen WK waardig elftal

Een korte samenvatting: In gesprek met Sky Italia laat de oefenmeester van de Italianen weten dat hij zijn ploeg nog allerminst klaar vindt voor het WK. Meer training wordt vereist om op het mondiale eindtoernooi een vorm van betekenis te kunnen spelen..