Alles of niets voor Messi en Argentinië in laatste WK kwalificatieduel

10-10-2017 14:05 - Door: M.d.Z.

Alles of niets voor Messi en Argentinië in laatste WK kwalificatieduel

Alleen de Gele Kanaries zijn tot dusver zeker van een optreden op het WK komende zomer in Rusland, de Zuid Amerikaanse kwalificatiereeks loopt dinsdag op zijn hoogtepunt.

Vervolg: Alles of niets voor Messi en Argentinië in laatste WK kwalificatieduel

Waar alleen de Brazilianen tot nu toe achteroverleunend naar het WK kunnen toeleven volgend jaar zomer, is het doek voor Bolivia, Ecuador en Venezuela al gevallen in de WK kwalificatiereeks.

 

De nummers 1 tot en met 4 van de kwalificatiepoule mogen zich rechtstreeks melden op het WK volgend jaar in Rusland. De nummer 5 van de poule speelt tegen Nieuw-Zeeland (de winnaar van de Oceanische zone) om een WK-ticket in de play off ronde.

 

Vanavond treffen de Argentijnen Ecuador en het duel wordt afgewerkt op 2800 meter boven zeeniveau. De Argentijnse bondscoach Sampaoli hoopt dat Lionel Messi opstraat en de ware ik laat zien.

 

Uruguay met Suarez en Cavani staat er met de vierde plek het beste voor om het WK te bewerkstelligen en hebben aan een remise genoeg. Chili en Colombia moeten winnen en dan moeten zij nog hopen op misstappen van andere landen.

 

Omdat Colombia en Peru elkaar op de slotronde treffen, zijn de Argentijnen bij winst zeker van de vijfde plaats en dus een play off ronde. Het is alleen voor Messi en Co al vier duels geleden dat er voor de laatste keer gewonnen werd.

 

Om 01.30u Nederlandse tijd trappen Ecuardor en Argentinie af voor het laatste WK kwalificatieduel.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Alles of niets voor Messi en Argentinië in laatste WK kwalificatieduel

Een korte samenvatting: Alleen de Gele Kanaries zijn tot dusver zeker van een optreden op het WK komende zomer in Rusland, de Zuid Amerikaanse kwalificatiereeks loopt dinsdag op zijn hoogtepunt..