Sammer heeft geen trek in baan bij KNVB

9-10-2017 16:46 - Door: NicoPeters

Sammer heeft geen trek in baan bij KNVB

De KNVB heeft onlangs Matthias Sammer gepolst om technisch directeur te worden bij de bond. De voormalig international van Duitsland, die ook trainer van Borussia Dortmund en VfB Stuttgart was en tevens sportief directeur bij de Duitse voetbalbond en Bayern München, wees het aanbod echter af.

Vervolg: Sammer heeft geen trek in baan bij KNVB

'Van Fred Rutten via Andries Jonker tot Matthias Sammer, namen vallen al volop. De naam Sammer prikkelt het meest. Vrij recent werd hij al eens gepolst vanuit Zeist, maar hij hield de boot af. In het vorige decennium hervormde Sammer als Sportdirektor bij de Duitse bond het (jeugd-) voetbal bij de oosterburen. Hij nam Nederland daarbij mede als voorbeeld', zo meldt het Algemeen Dagblad.
 
 
De KNVB moet ook op zoek naar een nieuwe bondscoach, daar Dick Advocaat een contract heeft tot 1 december. Tot dan blijft hij aan, waarna hij stop. 'De KNVB wil een bondscoach die zich voor lange tijd committeert aan Oranje, in een opbouwtraject met veel jeugd', aldus het dagblad.


Sammer was van 2012 tot 2016 al sportief directeur bij Bayern. Van 2006 tot 2012 was hij dat bij de DFB, de Duitse voetbalbond.  

◄ vorige bericht ► volgende bericht

Sammer heeft geen trek in baan bij KNVB

Een korte samenvatting: De KNVB heeft onlangs Matthias Sammer gepolst om technisch directeur te worden bij de bond. De voormalig international van Duitsland, die ook trainer van Borussia Dortmund en VfB Stuttgart was en tevens sportief directeur bij de Duitse voetbalbond en Bayern München, wees het aanbod echter af..