Advocaat blijft nog even bondscoach Oranje

9-10-2017 12:39 - Door: NicoPeters

Advocaat blijft nog even bondscoach Oranje

Dick Advocaat blijft nog even aan als bondscoach van Nederland. De trainer zou stoppen als bondscoach van Oranje als het WK van 2018 niet gehaald zou worden, maar De Telegraaf meldt dat Advocaat blijft tot het einde van zijn contract, die op 1 december aanstaande afloopt.

Vervolg: Advocaat blijft nog even bondscoach Oranje

 
De krant meldt dat Advocaat nog even doorgaat en nog bij twee vriendschappelijke interlands van het Nederlands elftal op de bank zit. Deze duels worden in november afgewerkt en er wordt onder meer geoefend tegen Duitsland. Het dagblad gaat verder in op de situtie: 'De KNVB koos voor een contract tot na de play-offs voor een WK-ticket in november.'
 
 
'Omdat Nederland een monsterscore nodig heeft tegen Zweden (7-0 of meer) is die ontsnappingsroute zo goed als geblokkeerd. Met het aanblijven van Advocaat tot 1 december bij de KNVB gunt de nieuwe algemeen directeur Eric Gudde – hij begint 1 november in Zeist – zichzelf de tijd tot maart 2018 om een nieuw technisch beleid uit te zetten met een nieuwe technisch directeur en bondscoach. Tussen 22 en 27 maart staat de volgende interlandperiode gepland', aldus de krant. Diverse namen worden al genoemd als opvolger van Advocaat, waaronder Frank de Boer en Ronald Koeman.
 

◄ vorige bericht ► volgende bericht

Advocaat blijft nog even bondscoach Oranje

Een korte samenvatting: Dick Advocaat blijft nog even aan als bondscoach van Nederland. De trainer zou stoppen als bondscoach van Oranje als het WK van 2018 niet gehaald zou worden, maar De Telegraaf meldt dat Advocaat blijft tot het einde van zijn contract, die op 1 december aanstaande afloopt..