Oranje gekleurd Marokko dicht bij WK na misstap Ivoorkust

8-10-2017 16:35 - Door: iliasa

Oranje gekleurd Marokko dicht bij WK na misstap Ivoorkust

Marokko heeft met nog één wedstrijd te spelen in WK-kwalificatiepoule C Ivoorkust van de eerste plaats gestoten. Zaterdagavond werd een klinkende 3-0 overwinning geboekt op Gabon, terwijl Ivoorkust de avond daarvoor in Mali bleef steken op een 0-0 gelijkspel.

Vervolg: Oranje gekleurd Marokko dicht bij WK na misstap Ivoorkust

Marokko trad in Casablanca aan in de wetenschap dat een overwinning op de Gabonesen de Atlasleeuwen op matchpoint zou brengen. Bondscoach Herve Renard had onder meer basisplaatsen ingeruimd voor de geboren Nederlanders Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi, Mbark Boussoufa en Nordin Amrabat. Mimoun Mahi en Oussama Tannane bleven de gehele wedstrijd op de bank.

De Noord-Afrikanen gingen furieus van start en grepen de Gabonezen, met superster Pierre-Emerick Aubameyang in de spits, bij de keel. Spits Khalid Butaib was al in de eerste vijf minuten twee keer dichtbij een doelpunt. Een kopbal belandde in het zijnet en een schot van zeven meter van het doel werd op aangeven van Amrabat gesmoord. 

De Marokkaanse druk op het doel van Gabon nam alsmaar toe. In de 27e minuut viel de grootste kans van de eerste helft te noteren: Real Madrid-verdediger Achraf Hakimi stoomde op vanaf de linkerkant en leverde een perfecte voorzet op Butaib. De Gabonese doelman Bitseki redde echter geweldig op de kopbal van de spits. In de 38e minuut was de ban dan toch gebroken: Amrabat gaf voor en dit keer had Butaib wel succes met het hoofd: 1-0. Gabon mocht niet klagen dat die stand ook bij rust op het scorebord stond, toen in de 41e minuut Ziyech in kansrijke positie naast schoot.

Het spelbeeld in de tweede helft bleef onveranderd: De Marokkanen domineerden en Gabon kreeg geen poot aan de grond. Nadat vijf minuten na rust Amrabat oog in oog met Bitseki faalde, bracht in de 56e minuut opnieuw Butaib het stadion in vuur en vlam door een voorzet van Boussoufa in de korte hoek te schieten. Het feestje werd twintig minuten voor tijd compleet door een blunder van jewelste achterin bij het hopeloze Gabon, dat nog geen kans wist te creëren. Opnieuw was Amrabat de aangever en Butaib de afmaker: 3-0. 

Marokko kan zich in november voor het eerst sinds 1998 plaatsen voor een WK. In een allesbeslissend duel in en tegen Ivoorkust is een gelijkspel dan afdoende voor de Noord-Afrikanen. De Ivorianen zullen dan moeten winnen van de ploeg van Renard, dat in poule C nog een enkel tegendoelpunt incasseerde.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Oranje gekleurd Marokko dicht bij WK na misstap Ivoorkust

Een korte samenvatting: Marokko heeft met nog één wedstrijd te spelen in WK-kwalificatiepoule C Ivoorkust van de eerste plaats gestoten. Zaterdagavond werd een klinkende 3-0 overwinning geboekt op Gabon, terwijl Ivoorkust de avond daarvoor in Mali bleef steken op een 0-0 gelijkspel..