Bayern moet nu doorpakken en voor Nagelsmann gaan

3-10-2017 14:39 - Door: MaxKoehorst

Bayern moet nu doorpakken en voor Nagelsmann gaan

Wie kent hem tegenwoordig niet, Julian Nagelsmann. De Duitse voetbalcoach uit 1987 had qua uiterlijk en body zomaar een speler kunnen zijn bij een club als 1. FC Köln en niemand die hem dan kende. Maar als coach gaat het hem beter voor de wind. Hij kwam als jongere coach in zijn jeugdjaren onder meer Thomas Tuchel tegen, die dit seizoen werd vervangen bij Borussia Dortmund door de Ajax-coach Pete

Vervolg: Bayern moet nu doorpakken en voor Nagelsmann gaan

Voor de mensen die toch nog denken, geen idee wie die Nageljongen is, hier een verdere toelichting: Nagelsmann is geboren in Duitsland en is 30 jaar. De jongen speelde in de jeugd van onder meer 1860 München en moest uiteindelijk stoppen door erge knieblessures. Er lag een talent verscholen in de jongen als coach en dat zagen diverse clubs. Binnen 5 jaar trainen was hij al hoofdcoach van het tweede elftal van TSG Hoffenheim in Duitsland. Drie jaar daarna wordt hij coach van het eerste elftal van diezelfde club, de club die op dat moment op omvallen staat na het vertrek van Huub Stevens wordt succesvol gereanimeerd door de jonge vent. Hoffenheim stond onder Stevens richting degradatie in Duitsland, vervolgens komt Nagelsmann en staat binnen no time veilig en het seizoen daarna in de top 5 van Duitsland, tot nu toe is hij derde achter Bosz van Dortmund en de potentiële nieuwe werkgever van hem, aangezien heel Duitsland het hem wel ziet doen.

 

En ikzelf ook. Een frisse wind bij Bayern na het aanstellen van een paar ervaren coaches (Jupp Heynckes, Pep Guardiola, Carlo Ancelotti en zo nog veel meer). Nagelsmann is namelijk een man die met nieuwe strategieën Bayern weer de grootste club van Duitsland kan maken, iets waar de club op dit moment op meerdere fronten in faalt. Nagelsmann heeft geen ervaring met het grote werk en dat kan er juist voor zorgen dat hij mooi spel laat zien. Coaches die het allemaal al hebben meegemaakt spelen graag weer met een vertrouwde tactiek en zijn 9 van de 10 jaar voorspelbaar. Zo is Ancelotti zo’n coach die bij Real Madrid wel goed voetbal liet zien met zijn bekende speelstijl maar met Bayern met diezelfde stijl geheel door de mand viel. Nagelsmann heeft bij Hoffenheim niet eens gek veel kwaliteit: voorin staan onder meer Mark Uth (oud-Heerenveen), het Duitse talent Sandro Wagner en Serge Gnabry die door Bayern is uitgeleend aan Hoffenheim. Op het middenveld en in de verdediging vooral Havard Nordtveidt, Felix Passlack en Pavel Kaderabek op. Voor de gemiddelde voetbalfan spelen er op elke positie niet echt bekende spelers. Toch weet Nagelsmann er elke week een machine van te maken die strijdend ten onder gaan of met glorieuze statistieken overwinnen.

 

Het wordt dus tijd voor Bayern om door te pakken en Nagelsmann te tekenen. Zijn grootste tegenstander? De man die hij in het verleden al tegen kwam als leermeester langs de lijn: Tuchel. En die lijkt evenveel kans te hebben om coach te worden van de jongens uit München. Het scheelt maar liefst 14 jaar tussen de twee coaches, echter is Nagelsmann qua kwaliteiten zijn oudere meester ver vooruit.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Bayern moet nu doorpakken en voor Nagelsmann gaan

Een korte samenvatting: Wie kent hem tegenwoordig niet, Julian Nagelsmann. De Duitse voetbalcoach uit 1987 had qua uiterlijk en body zomaar een speler kunnen zijn bij een club als 1. FC Köln en niemand die hem dan kende. Maar als coach gaat het hem beter voor de wind. Hij kwam als jongere coach in zijn jeugdjaren onder meer Thomas Tuchel tegen, die dit seizoen werd vervangen bij Borussia Dortmund door de Ajax-coach Pete.

Meest gelezen