Feyenoord kent geen genade met zwak en onthutsend AZ

1-10-2017 17:05 - Door: tim_de_wit

Feyenoord kent geen genade met zwak en onthutsend AZ

Na de verloren wedstrijden in de Champions League en het verlies tegen PSV en NAC is Feyenoord weer helemaal terug in vorm. De ploeg uit Rotterdam laat zien dat zij ook dit jaar weer titel favoriet zijn, getuige de 0-4 overwinning bij het Alkmaarse AZ.

Vervolg: Feyenoord kent geen genade met zwak en onthutsend AZ

Als AZ de aftrap neemt in het AFAS stadion wordt meteen duidelijk dat beide ploegen hier voor de winst gaan. Feyenoord probeert meteen veel druk te zetten maar AZ kan hier aardig onder uit voetballen. In de 8e minuut krijgt AZ een grote na een mooie diepe bal van Joris van Overeem, helaas staat Alireza Jahanbakhsh buitenspel en word het doeltreffende intikkertje van Wout Weghorst afgekeurd.


Na een mooie combinatie door de lucht maakt Feyenoord in de 11e minuut de 0-1. Steven Berghuis ziet zijn schot via de onderkant lat in het doel verdwijnen, maar Tonny Vilhena schoot hem toch nog binnen. De bal van Berghuis was echter al over de lijn waardoor hij de goal op zijn naam kreeg: 0-1.


2 minuten later krijgt AZ een grote kans, na een knappe steekpass kan Guus Til afronden, maar hij krijgt de bal niet langs keeper Brad Jones. Beide ploegen kunnen zich goed vinden in de manier van fluiten van scheidsrechter Bas Nijhuis, er wordt lekker door gevoetbald en er vinden veel fysieke duels plaats die Nijhuis zonder twijfel laat plaatsvinden.


In de 17e minuut mag ook Sam Larsson zijn eerste treffer voor Feyenoord maken. Na een fout op het middenveld van AZ kan Feyenoord counteren en mag Larsson uithalen vanaf de rand van het strafschop gebied. Met een ouderwetse zwabber bal werkt Larsson de bal mooi achter Marco Bizot: 0-2.


De eerste echte grote kans van AZ komt pas in de 29e minuut, na een corner valt de bal voor de voeten van Weghorst maar die ziet zijn schot van de lijn worden gehaald door Sofiane Amrabat.


Net voor rust krijgt Feyenoord een grote kans na een verkeerde pass van Stijn Wuytens die flink onder druk staat. Berghuis onderschept de bal, trekt naar het midden en schuift de bal dan makkelijk binnen(0-3). AZ kan geen grip krijgen op een sterk spelend Feyenoord die zich na een aantal verliespartijen geen punten meer laat afnemen.


In de tweede helft laat Feyenoord zien dat het wil voetballen. De ploeg uit de havenstad wil er nog een aantal doelpunten bij. AZ dat erg slordig is laat Feyenoord het spel maken, de Rotterdammers krijgen een aantal kleine kansen en voelen dat er gescoord kan worden.


Dat scoren lukt dan ook erg snel. In de 57e minuut word er een mooie counter ingezet en na een dribbel door de verdediging en een voorzet van Berghuis kan Vilhena makkelijk intikken(0-4). Zo lijkt het een hele zware middag te worden voor AZ, de ploeg uit Alkmaar begon goed aan de competitie, maar kan vandaag niet in de wedstrijd komen.


Feyenoord krijgt geduurde deze helft een aantal aardige kansen om er nog een doelpunt bij te maken maar dat lukt nog niet. Vooral berghuis krijgt mooie kansen om de derde van de wedstrijd te maken maar de afronding komt net te kort.


In de 77e minuut krijgt AZ nog een kans, na slecht wegwerken van Jones mag debutant Teun Koopmeiners uithalen en gaat de bal maar net over de goal van de Australische doelman.


Feyenoord speelt de laatste 20 minuten makkelijk uit en zorgt er dus voor dat de vorm weer terug is en de 3 punten mee naar huis gaan. De eindstand is zodoende 0-4.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Feyenoord kent geen genade met zwak en onthutsend AZ

Een korte samenvatting: Na de verloren wedstrijden in de Champions League en het verlies tegen PSV en NAC is Feyenoord weer helemaal terug in vorm. De ploeg uit Rotterdam laat zien dat zij ook dit jaar weer titel favoriet zijn, getuige de 0-4 overwinning bij het Alkmaarse AZ..