Tweede helft genoeg voor PSV om Willem II over knie te leggen

1-10-2017 13:57 - Door: MaxKoehorst

Tweede helft genoeg voor PSV om Willem II over knie te leggen

De ploeg van Philip Cocu moest even op gang komen in de eerste helft maar toen de club eenmaal op stoom kwam in de tweede helft waren ze niet meer te houden. Erwin van de Looi werd met zijn Willem II geheel kansloos gelaten in Eindhoven.

Vervolg: Tweede helft genoeg voor PSV om Willem II over knie te leggen

De eerste helft bij PSV moest de club nog even op gang komen, Willem II had af en toe een kans maar leek niets te kunnen verzilveren tot grote ergernis van coach Erwin van de Looi. PSV stond af en toe nog te slapen, zo had Nicolas Isimat-Mirin af en toe niet helemaal scherpe acties en leek het middenveld ook nog even los te moeten komen met onder meer Marco van Ginkel, Gastón Pereiro en Jorrit Hendrix. Naarmate de rust naderde werd PSV wel steeds gevaarlijker, iets wat in de lijn der verwachtingen lag tegen een club als Willem II.

 

Na rust was PSV geheel ontketend: zo was net vier minuten na rust voor PSV al de Mexicaan Hirving Lozano trefzeker na een mooie loopactie en een één op één actie tegenover Timon Wellenreuther. Lozano maakte het koelbloedig af met een fraaie goal in de kruising. Na de eerste was het wachten op meer voor de jongens uit Eindhoven. De tweede voor PSV volgde al snel in de naam van Uruguayaan Pereiro uit een corner. Lozano legde de bal van ruim twintig meter mooi en hoog klaar voor hem en die kon Van Ginkel mooi klaar leggen, daar wist Pereiro wel raad mee: 2-0 voor PSV met een zeer mooie actie van een ‘herboren’ PSV in de tweede helft. De club is zeker weten anders uit de kleedkamer gekomen aangezien de fans nu kunnen genieten van de geniale assists en loopacties die in de eerste helft niet helemaal goed tot hun recht kwamen.

 

Daarna was het snel gedaan met Willem II: nog eens drie minuten later werd er alweer gezocht naar een derde en die volgde snel via Santiago Arias die een mooie pass op het middenveld gaf. Vervolgens wist Pereiro wel weer raad met de bal en kon hij die op de stropdas afgeven van Jürgen Locadia. Na weer een tikkie terug kon de bal hoog worden voorgelegd en was het Lozano met een verrassende kopgoal: 3-0 PSV. En wederom was het een teamgoal die we vroeger nog weleens zagen in de gouden jaren negentig van Ajax, waar altijd meer dan de helft van het team betrokken was bij een goal. Zo zag het er zaterdagavond ook uit bij PSV.

 

Vervolgens volgt er twintig minuten voor tijd een penalty, Locadia wordt in de zestien omver gelopen door de Duitse keeper van Willem II en dat betekende dus een penalty. Van Ginkel mocht aanleggen en verzuimde het niet om te scoren. Van Ginkel schoot de bal er zuiver en redelijk zacht in. Het was alweer de vierde goal van de avond voor PSV en het gaat langzaamaan een Eredivisie-seizoen worden voor de jongens om niet snel te vergeten: de club domineert namelijk de laatste weken in de landelijke competitie en kan zich wellicht opmaken voor de landstitel de komende maanden.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Tweede helft genoeg voor PSV om Willem II over knie te leggen

Een korte samenvatting: De ploeg van Philip Cocu moest even op gang komen in de eerste helft maar toen de club eenmaal op stoom kwam in de tweede helft waren ze niet meer te houden. Erwin van de Looi werd met zijn Willem II geheel kansloos gelaten in Eindhoven..