Voorbeschouwing: SC Heerenveen - Ajax (Eredivisie)

1-10-2017 10:09 - Door: M.d.Z.

In het Abe Lenstra stadion staat zondagmiddag het duel tussen SC Heerenveen en Ajax op de rol, waar de Friezen eerder al met 2-0 te sterk waren voor koploper PSV.

Vervolg: Voorbeschouwing: SC Heerenveen - Ajax (Eredivisie)

SC Heerenveen kent dit seizoen een zeer sterke start, slechts 1 punt minder dan PSV en dus op de tweede plek op de ranglijst. Twee weken terug werd er nog met 2-0 gewonnen van PSV, wat de Friezen gemoedsrust geven voor het duel tegen de Amsterdammers.

 

Streppel en de zijne wisten dit seizoen tegen FC Groningen (3-3) en Heracles Almelo (1-1) punten te verspelen, de rest werd in winst omgezet. Vorige week wist het tegen Willem II op achterstand te komen, maar zorgde Stijn Schaars en Yuki Kobayashi voor de winst van de Friezen.

 

In het Abe Lenstra stadion lijkt iedere ploeg het dit seizoen moeilijk te hbben, ook Ajax zal het moeilijk krijgen in het hoge noorden. Waar zondag Aajx op het programma staat, gana de komende weken de waarheid vertellen aan Heerenveen. FC Utrecht-uit en Vitesse-thuis en AZ-thuis staan op het programma de komende weken.

 

Deze 11 namen moeten het Ajax moeilijk gaan maken: Hansen; Dumfries, Høegh, Pierie, Woudenberg; Schaars, Kobayashi, Thorsby; Ødegaard, Ghoochannejhad, Zeneli.

 

Ajax speelt niet goed en de druk op Keizer neemt met de dag toe, de laatste twee duels werden er maarliefst 4 punten verspeelt waardoor Ajax de koppositie uit het zicht lijkt verloren. Vorige week werd er met 2-1 verloren van Vitesse en is de zevende plek de tussenstand voor de Amsterdammers.

 

De achterstand op koploper PSV is gegroeid 5 punten, wat na het verlies tegen Heerenveen kan oplopen naar 8 (mits PSV zelf wint van Willem II). Keizer hoopt op ommekeer van zijn elftal, 'Jazeker. Op basis van de wedstrijden voor Vitesse, waarin we gedeeltes vrij aardig hebben gespeeld, zie ik nog toekomst’, aldus Keizer die zichzelf ook verantwoordelijk acht voor de belabberde start van Ajax. ‘Ik moet meer uit deze groep halen, daar ben ik verantwoordelijk voor.'

 

Het transferbeleid en het interne beleid lijkt de enige na de andere sneer te krijgen te verwerken, maar Ajax moet het op het veld laten zien. Verlies tegen Heerenveen kan Keizer wel eens de kop kosten. Keizer stuurt deze 11 namen het veld in: Onana; Veltman, Viergever, de Ligt, Dijks; Van de Beek, De Jong, Ziyech; Kluivert, Huntelaar, Younes.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: SC Heerenveen - Ajax (Eredivisie)

Een korte samenvatting: In het Abe Lenstra stadion staat zondagmiddag het duel tussen SC Heerenveen en Ajax op de rol, waar de Friezen eerder al met 2-0 te sterk waren voor koploper PSV..

Meest gelezen