Dortmund spoelt CL nederlaag weg met 5-0 zege op 1. FC Köln

17-9-2017 22:08 - Door: M.d.Z.

Dortmund spoelt CL nederlaag weg met 5-0 zege op 1. FC Köln

Het Duitse Borussia Dortmund van Bosz heeft thuis tegen de hekkensluiter van de Bundesliga ruimschoots gewonnen, 1. FC Köln werd in Dortmund op een 5-0 nederlaag getrakteerd.

Vervolg: Dortmund spoelt CL nederlaag weg met 5-0 zege op 1. FC Köln

Waar 1. FC Köln midweeks nog bijna een remise uit het vuur wist te slepen tegen het Engelse Arsenal in de Europa League, had het tegen Dortmund geen schijn van kans zondag. Met maarliefst 5-0 werd er huisgehouden door het elftal van Bosz.

 

Waar Dortmund midweeks klop kreeg van het Engelse Tottenham in de Champions League, wist het de zeperd al snel van zich af te spelen in eigen huis. Binnen twee minuten kon het aanwezige publiek al op de banken staan in het Signal Iduna park, Maximilian Philipp kon de 1-0 voor zijn rekening nemen.

 

De snelste openingstreffer van Dortmund sinds april 2013, toen was het Reus die binnen 32 seconden wist te scoren. Halverwege de eerste helft leek het 2-0 te worden via Sokratis Papastathopoulos, maar de arbiter keurde de goal af wegens duw en trekwerk in de vijf meter. Maar de videoscheids kwam te hulp en keurde de goal wel goed, zodat het alsnog 2-0 werd voor Dortmund.

 

En na een uur spelen moest de videoscheids opnieuw geraadpleegd worden, Phillip kopte de bal op de hand van Lukas Klünter, maar het voorval ontging de scheidsrechter. De videoscheids kende een strafschop toe, wat een koud kunstje was voor Aubameyang. Een minuut na de 3-0 was het opnieuw de spits die ook voor de 4-0 zorgde.

 

In de 70e minuut was het Philipp die de tweede van de avond mocht maken en Dortmund op een 5-0  eindstand zette,


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Dortmund spoelt CL nederlaag weg met 5-0 zege op 1. FC Köln

Een korte samenvatting: Het Duitse Borussia Dortmund van Bosz heeft thuis tegen de hekkensluiter van de Bundesliga ruimschoots gewonnen, 1. FC Köln werd in Dortmund op een 5-0 nederlaag getrakteerd..