Feyenoord geklopt door PSV in belangrijke wedstrijd

18-9-2017 08:17 - Door: MaxKoehorst

Feyenoord geklopt door PSV in belangrijke wedstrijd

Feyenoord speelde zondagavond een belangrijke wedstrijd in de Eredivisie tegen de andere topclub PSV, de clubs uit respectievelijk Rotterdam en Eindhoven waren aan elkaar gewaagd en het werd een heuze strijd der titanen.

Vervolg: Feyenoord geklopt door PSV in belangrijke wedstrijd

PSV begon sterk aan de wedstrijd en de 1-0 voor de Eindhovenaren viel al binnen 2 minuten: de Uruguayaanse Gaston Pereiro schoot de bal binnen voor PSV, dat was een zeer fraaie goal met passes van Jorrit Hendrix en Joshua Brenet voorafgaand. Op aangeven van Jürgen Locadia kon Pereiro fraai in de kruising afmaken op een kleine afstand met Brad Jones. Feyenoord stond zacht gezegd te slapen toen de 1-0 viel. Daarna wilde PSV wel verder maar kreeg het de 2-0 er maar niet in, kansen van onder meer Marco van Ginkel, Hendrix en Santiago Arias resulteerden in niets. Toen na een kwartier spelen Luuk de Jong eraf moest met een blessure was het even stil aan de kant van PSV. Steven Berghuis werd flink bekritiseerd in de aanval die hij deed op De Jong, Berghuis kreeg een gele kaart en moest het later in de wedstrijd zelfs doen met een rode kaart. Talent Sam Lammers verving De Jong.

 

Na een half uur rook Feyenoord weer kansen met Tonny Vilhena en Jens Toornstra maar ook bij de Rotterdammers werden de kansen telkens niet benut. De beide clubs gingen dus niet lekker de rust in, ze hadden namelijk allebei al meerdere keren kunnen scoren. Ook de rode kaart van Berghuis net voor rust moet Feyenoord weinig goeds gedaan hebben, de speler trok Hendrix onderuit en ontving zijn tweede gele kaart.

 

Na rust waren echter de meeste kansen toch weer voor Feyenoord, het was allemaal toch net niet goed genoeg om een poging te doen op een remise, PSV hield dus hoop later in de tweede helft maar wist wel dat het nu niet meer rustig aan kon doen. De club van Phillip Cocu moest weer proberen controle te houden over de club van Giovanni van Bronckhorst.

 

Uiteindelijk leek het diep in de blessuretijd nog even 2-0 te worden door een redelijk afstandsschot van Hendrix die net over zwaaide, voor de rest gebeurde er weinig meer na een mislukte loopactie, Feyenoord was geheel de kluts kwijt achterin. PSV wint dus met 1-0 van de andere titelkandidaat Feyenoord, de derde kandidaat Ajax komt het na een gelijkspel tegen ADO Den Haag (1-1) dus ook goed uit. Feyenoord, PSV en Ajax staan respectievelijk eerste, tweede en zesde.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Feyenoord geklopt door PSV in belangrijke wedstrijd

Een korte samenvatting: Feyenoord speelde zondagavond een belangrijke wedstrijd in de Eredivisie tegen de andere topclub PSV, de clubs uit respectievelijk Rotterdam en Eindhoven waren aan elkaar gewaagd en het werd een heuze strijd der titanen..