Morten Thorsby imponeert bij Heerenveen: Heeft mij ook verbaasd

9-9-2017 16:09 - Door: NicoPeters

Morten Thorsby imponeert bij Heerenveen: Heeft mij ook verbaasd

Spelers uit Scandinavië en sc Heerenveen is al jaren een goede combinatie. Waar eerder onder meer Jon Dahl Tomasson (Denemarken), Marcus Allbäck (Zweden) en Mika Väyrynen (Finland) furore maakten in Friesland, zet Heerenveen nu in op spelers uit Noorwegen. Heerenveen-trainer Jurgen Streppel weet wel waarom Scandinaviërs hier goed passen.

Vervolg: Morten Thorsby imponeert bij Heerenveen: Heeft mij ook verbaasd

‘Die jongens passen zich allemaal snel aan. Ze hebben dezelfde normen en waarden als de Nederlanders, zijn relaxed en de taal is makkelijk te leren. Dat alles maakt dat ze zich snel thuis kunnen voelen’, aldus Streppel in gesprek met de NOS. Bij Heerenveen spelen nu drie Noren, te weten Morten Thorsby, Martin Ødegaard en Nicolai Naess.


Middenvelder Thorsby maakte dit seizoen al veel indruk in de Eredivisie en scoorde al vier keer in de eerste drie competitieduels. ‘Dat heeft mij ook verbaasd. Maar hij is goed coachbaar. We zijn erg met hem bezig. Hij moet leren om elke keer op het juiste moment in 'de zestien' te komen. Dat pikt hij echt heel snel op’, zei Streppel over Thorsby.


Streppel is vol lof over de 21-jarige Thorsby: ‘Zijn loopvermogen is ongelofelijk. Hij is in Noorwegen zelfs een keer derde geworden bij een langlaufwedstrijd. Hij kan blijven gaan, dat is zijn grootste kwaliteit. Het elftal heeft zijn duelkracht nodig en hij kan daarnaast ook goed voetballen, vergis je niet.’


De jonge jeugdinternational van Noorwegen speelt al sinds medio 2014, maar wist nooit uit te groeien tot een onbetwiste basisspeler. Dit seizoen lijkt dat anders te worden. ‘Hij kwam bij me om te vragen wat hij moest doen om te spelen. Toen ik mijn antwoord gegeven had zei hij: 'dankjewel'. En hij ging keihard aan de slag. Op die manier heeft hij zichzelf in het elftal geknokt’, aldus Streppel.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Morten Thorsby imponeert bij Heerenveen: Heeft mij ook verbaasd

Een korte samenvatting: Spelers uit Scandinavië en sc Heerenveen is al jaren een goede combinatie. Waar eerder onder meer Jon Dahl Tomasson (Denemarken), Marcus Allbäck (Zweden) en Mika Väyrynen (Finland) furore maakten in Friesland, zet Heerenveen nu in op spelers uit Noorwegen. Heerenveen-trainer Jurgen Streppel weet wel waarom Scandinaviërs hier goed passen..