Top 10 duurste uitgaande transfers van de Eredivisie

18-8-2017 08:00 - Door: NicoPeters

Top 10 duurste uitgaande transfers van de Eredivisie

Deze transferperiode werden er al diverse spelers door Eredivisieclubs verkocht aan buitenlandse clubs. De toptransfer tot nu toe was die van Davy Klaassen, die voor 27 miljoen euro van Ajax naar Everton vertrok. Voor welke spelers legden buitenlandse clubs echter ook een grote som geld op tafel?

Vervolg: Top 10 duurste uitgaande transfers van de Eredivisie

V-bal.nl zet de 10 duurste uitgaande transfers van de Eredivisie voor je op een rij. Daar de transfermarkt eind deze maand sluit, kunnen er uiteraard nog spelers worden verkocht voor nog meer geld dan de bedragen die in deze lijst genoemd staan. Zo zou Ajax-verdediger Davinson Sánchez zo maar de toptransfer van de Eredivisie kunnen worden. De mandekker wordt gevolgd door onder meer Tottenham Hotspur, Chelsea en Real Madrid.
 
10. Kenny Tete (Olympique Lyon) - 4 miljoen euro
De 21-jarige rechtsback vertrok voor 4 miljoen euro van Ajax naar Olympique Lyon. De uit de jeugdopleiding van Ajax doorgebroken speler- en international van Nederland begon sterk nadat hij debuteerde in de Eredivisie in 2015. Hij begon veelbelovend, maar trainer Peter Bosz (nu Borussia Dortmund) gebruikte hem vorig seizoen amper. Tete zat wel gewoon in de selectie van Oranje.
 
9. Jetro Willems (Eintracht Frankfurt) - 5 miljoen euro
De 23-jarige linksback ruilde deze zomer voor 5 miljoen euro PSV in voor het Duitse Eintracht Frankfurt. Willems kwam medio 2011 voor 800.000 euro over van Sparta Rotterdam en was de laatste jaren eigenlijk altijd een vaste kracht bij PSV. Verder groeide hij uit tot international.
 
8. Hector Moreno (AS Roma) - 5,7 miljoen euro
De Mexicaanse verdediger werd door Roma voor 5,7 miljoen euro overgenomen van PSV, waarvoor Moreno 2 seizoenen speelde. Medio 2015 haalde PSV de international van Mexico voor 5 miljoen euro weg bij het Spaanse Espanyol.
 
7. Sebastian Haller (Eintracht Frankfurt) - 7 miljoen euro
De Franse spits toonde zich de laatste 2,5 jaar een ware goalgetter bij FC Utrecht. De 23-jarige Franse aanvaller scoorde 45 keer in 90 competitieduels. Utrecht kocht Haller medio 2015 voor 800.000 euro van AJ Auxerre en dat is een koopje gebleken. Dit omdat Eintracht Frankfurt 7 miljoen euro betaalde voor Haller.
 
6. Yuning Zhang (West Bromwich Albion) - 7,2 miljoen euro
De 20-jarige Chinese spits werd medio 2015 door Vitesse overgenomen van Hangzhou Greentown. De international van China kwam uiteindelijk niet verder dan 24 competitieduels en 3 goals voor Vitesse, maar mede omdat Zhang razend populair is in China is hij een goed 'marketingproduct'. West Bromwich Albion (Chinese eigenaar) haalde hem daarom voor zo'n 7,2 miljoen euro. Zhang speelt de komende 2 seizoenen op huurbasis bij Werder Bremen.
 
5. Jairo Riedewald (Crystal Palace) - 9 miljoen euro
De twintigjarige Riedewald stroomde in 2014 door vanuit de jeugdopleiding van Ajax naar het eerste. Riedewald (3-voudig international van Nederland) begon goed en werkte zich op tot basiskracht, maar vorig speelde hij onder toenmalige trainer Peter Bosz weinig: 16 competitieduels. Frank de Boer, de nieuwe trainer van het Engelse Crystal Palace, werkte bij Ajax echter met Riedewald en zag in hem de ideale versterking voor zijn club. Crystal Palace betaalde 9 miljoen euro. 
 
4. Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) - 13 miljoen euro
De 25-jarige Arnhemmer speelde de laatste twee seizoenen bij PSV, dat hem in 2015 kocht van Vitesse voor 4,5 miljoen euro. Het jeugdproduct van Vitesse kende vervolgens 2 sterke jaren in Eindhoven. Het naar de Engelse Premier League gepromoveerde Brighton & Hove Albion besloot hem aan te trekken voor 13 miljoen euro. Door bonussen zou dit bedrag nog kunnen oplopen tot ca. 15 miljoen euro.
 
3. Terence Kongolo (AS Monaco) - 15 miljoen euro
De 23-jarige verdediger Kongolo werd door AS Monaco voor 15 miljoen euro overgenomen van Feyenoord. Kongolo doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en debuteerde in 2012 in de Eredivisie. Kongolo kwam tot 106 competitieduels voor de Rotterdammers en werkte ook 3 interlands af voor Nederland tot dusver.
 
2. Rick Karsdorp (AS Roma) - 17 miljoen euro
De 22-jarige rechtsback doorliep ook de jeugdopleiding van Feyenoord en brak in 2014 door. Karsdorp speelde sindsdien 70 competitieduels voor Feyenoord en werkte zich ook al op tot international van Nederland. Het Italiaanse AS Roma ziet de potentie van hem en had naar verluidt zo'n 17 miljoen euro over voor Karsdorp.
 
1. Davy Klaassen (Everton) - 27 miljoen euro
Klaassen is pas 24 jaar, maar al zeer ervaren. Eind 2011 debuteerde de middenvelder in de Eredivisie en hij speelde uiteindelijk 126 competitieduels voor Ajax. Klaassen vertrok als aanvoerder uit Amsterdam. Het Engelse Everton had 27 miljoen euro over voor Klaassen, die inmiddels ook al 14 interlands voor Nederland speelde.

◄ vorige bericht ► volgende bericht

Top 10 duurste uitgaande transfers van de Eredivisie

Een korte samenvatting: Deze transferperiode werden er al diverse spelers door Eredivisieclubs verkocht aan buitenlandse clubs. De toptransfer tot nu toe was die van Davy Klaassen, die voor 27 miljoen euro van Ajax naar Everton vertrok. Voor welke spelers legden buitenlandse clubs echter ook een grote som geld op tafel?.