Zenit-trainer Mancini: Utrecht lastig team om te bestrijden

17-8-2017 08:08 - Door: NicoPeters

Zenit-trainer Mancini: Utrecht lastig team om te bestrijden

FC Utrecht zorgde woensdag voor een stunt in de play-offs van de Europa League door het heenduel met 1-0 te winnen van Zenit Sint-Petersburg. De trainer van Zenit, Roberto Mancini, had wel een verklaring voor de nederlaag van de topclub uit Rusland.

Vervolg: Zenit-trainer Mancini: Utrecht lastig team om te bestrijden

‘Zij hadden twee dagen langer rust dan ons, dat speelt in deze fase van het seizoen ook een zeer belangrijke rol’, zei Mancini tegen FOX Sports na de wedstrijd. Mancini doelde daarmee op afgelopen weekend. FC Utrecht speelde vrijdag tegen ADO Den Haag (0-3 winst) en Zenit speelde zondag tegen Terek Grozny (4-0 winst).


Mancini had echter ook nog een opmerkelijk reden voor het verlies tegen Utrecht. Echter, die redenatie klopte niet. ‘Wij hebben deze zomer best veel spelers vervangen en dat speelde ook mee. We zijn eigenlijk nog maar net begonnen. Bij FC Utrecht hebben ze minder veranderd dan bij ons’, aldus Mancini, die met deze opmerking de fout in ging. Utrecht haalde deze zomer namelijk elf nieuwe spelers (teruggekeerde huurlingen en spelers voor Jong Utrecht buiten beschouwing gelaten) en Zenit haalde er negen (ook teruggekeerde huurlingen daargelaten).


Verder liet Mancini weten dat Zenit wel verdiend verloren heeft van Utrecht. ‘Ja, ik ben teleurgesteld, maar dat ben ik altijd na een nederlaag. Wij maakten veel fouten en FC Utrecht is een lastig team om te bestrijden. Ze waren ook sneller. Gelukkig is er nog duel te gaan. Vandaag was FC Utrecht gewoon beter dan wij’, aldus Mancini.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Zenit-trainer Mancini: Utrecht lastig team om te bestrijden

Een korte samenvatting: FC Utrecht zorgde woensdag voor een stunt in de play-offs van de Europa League door het heenduel met 1-0 te winnen van Zenit Sint-Petersburg. De trainer van Zenit, Roberto Mancini, had wel een verklaring voor de nederlaag van de topclub uit Rusland..