COLUMN: De Boer gaat vervolg schrijven op Inter-mislukking bij Palace

12-8-2017 15:10 - Door: MaxKoehorst

Het is afwachten, zaterdagmiddag staat Frank de Boer tegenover Huddersfield, de club die dit seizoen moet strijden tegen degradatie. Net zoals De Boer, want wij moeten het nog zien dat hij niet ontslagen wordt.

Vervolg: COLUMN: De Boer gaat vervolg schrijven op Inter-mislukking bij Palace

De Boer liet bij Internazionale zien niet klaar te zijn voor een heus wespennest, dan denk je dat je bij Ajax al heel wat weet van wespennesten: think again. Italië en wespennesten, dat is als Wim Jonk en Johan Cruijff: twee handen op één buik.

 

Even voor de record: De Boer hield het 81 dagen uit bij Internazionale, niet dat in dit artikel relevant is, aangezien het nu over hem gaat bij Crystal Palace.

 

Het begint al lekker, Frank kan echt matig Engels net zoals Ronald Koeman, Louis van Gaal en nog meer coaches in de Premier League. Het wordt tijd dat die heren gewoon een goede cursus Engels krijgen, als je De Boer hoort praten in het Engels krijg je bijna spijt van zijn aanstelling als bestuur zijnde.

 

Dan hebben we het nog niet eens over de kwaliteit van zijn selectie, er zitten best wat leuke spelertjes bij zoals de Nederlandse Patrick van Aanholt, de Belg Christian Benteke en middenvelder Wilfried Zaha kan er ook best mee door. Als je er alleen vervolgens een team van probeert te maken, resulteert het in wantrouwende spelers en een coach die de laan wordt uitgestuurd, kijk maar naar Alan Pardew. Perfecte trainer voor die club, alleen eruitgestuurd omdat hij een mooie speelstijl probeerde toe te passen. Daarna volgde Sam Allardyce hem tijdelijk op, die redde de club met saai en statisch voetbal. Het werkte maar het zag er niet uit. De Boer probeert nu ook tactieken uit en moet dan ook volgens Pardew uitkijken voor zijn baan. Het is gevaarlijk om op die manier met tactieken te testen in Engeland.

 

De Boer drong gelijk vanaf minuut één aan op versterkingen, vervolgens komen van alle spelers die ze hadden kunnen halen Jaïro Riedewald - de geflopte wissel van Ajax - en de bankzitter Ruben Loftus-Cheek naar Palace toe. Uiteindelijk ben ik alleen tevreden over het huren van Timothy Fosu-Mensah, de jongen heeft kracht, kwaliteit en straalt ook wat uit. In tegenstelling tot Riedewald, die eigenlijk nooit leek te vechten voor zijn plaats bij Ajax. Vandaar ook dat Peter Bosz hem amper gebruikte, net zoals Marcel Keizer.

 

Maar het aankoopbeleid (welk aankoopbeleid) is dus al vrij matig en na Benteke is alleen Connor Wickham een redelijke aanvaller, een brede selectie achterin, voorin staat er echter niemand die zo de plek van een geblesseerde spits kan overnemen. Weer een minpuntje: er moet snel een spits bij. Te laat: de Premier League is alweer begonnen en De Boer heeft nu al andere zorgen dan een spits.

 

Nu moet De Boer in de moeilijkste competitie ter wereld proberen stand te houden, met een programma waar zelfs toptrainers van schrikken. In september en oktober alleen al Manchester City, United en Chelsea achter elkaar. Daarna, later in oktober, krijgt hij ook nog fysieke clubs als West Ham en Tottenham achter elkaar tegen zich. Ja, we mogen best zeggen dat Palace kans heeft op degradatie met zo'n moeilijk schema. Maar ja, ik verwacht dan ook niet dat hij de club kan helpen aan handhaving.

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN: De Boer gaat vervolg schrijven op Inter-mislukking bij Palace

Een korte samenvatting: Het is afwachten, zaterdagmiddag staat Frank de Boer tegenover Huddersfield, de club die dit seizoen moet strijden tegen degradatie. Net zoals De Boer, want wij moeten het nog zien dat hij niet ontslagen wordt..

Meest gelezen