Ryo Miyaichi krijgt nieuw contract ondanks blessure

9-8-2017 21:39 - Door: NicoPeters

De Duitse Tweede Bundesliga-club Sankt Pauli heeft het contract van voormalig Feyenoord- en FC Twente-speler Ryo Miyaichi verlengd. De 24-jarige Japanse middenvelder had nog een contract tot medio 2018, maar die is opengebroken tot 2019, zo meldt St. Pauli op de website. Ryo Miyaichi staat echter wel aan de kant met een kruisbandblessure.

Vervolg: Ryo Miyaichi krijgt nieuw contract ondanks blessure

Miyaichi kan meerdere maanden niet spelen vanwege een gescheurde kruisband in de rechterknie. Medio 2015 liep hij eenzelfde blessure op waardoor hij ook maanden niet kon spelen voor de club uit Hamburg. ‘Ryo heeft met zijn tweede kruisbandblessure ongelooflijke pech. We willen hem daarmee niet alleen laten staan en willen hiermee zeggen dat we achter hem staan. We hopen dat dit besluit ervoor zorgt dat Ryo kan terugkeren naar zijn oude niveau’, aldus algemeen directeur Andreas Rettig.

Miyaichi, tweevoudig international van Japan, is op zijn beurt blij met het vertrouwen van Sankt Pauli. ‘Het feit dat St. Pauli mijn contract verlengd heeft ondanks dit ernstig letsel, is niet vanzelfsprekend en het is geweldig om zulke steun te ervaren. Ik ben de club zeer dankbaar en zal alles geven om het vertrouwen in mij terug te betalen en ik zal proberen om zo snel mogelijk terug op het gras in het Millerntor te zijn’, aldus Miyaichi.

De Japanner kwam in 2015 over van Arsenal, maar raakte direct geblesseerd. Hierdoor kon hij pas in april 2016 debuteren in een competitieduel. Sindsdien speelde hij 22 competitieduels voor Sankt Pauli waarin hij twee keer scoorde. In het seizoen 2014/2015 speelde Miyaichi op huurbasis bij FC Twente, waar hij geen hele goede indruk achterliet en vaak in Jong FC Twente speelde. Begin 2011 speelde hij een halfjaar bij Feyenoord (12 duels en 3 goals) en dat was wel een daverend succes.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ryo Miyaichi krijgt nieuw contract ondanks blessure

Een korte samenvatting: De Duitse Tweede Bundesliga-club Sankt Pauli heeft het contract van voormalig Feyenoord- en FC Twente-speler Ryo Miyaichi verlengd. De 24-jarige Japanse middenvelder had nog een contract tot medio 2018, maar die is opengebroken tot 2019, zo meldt St. Pauli op de website. Ryo Miyaichi staat echter wel aan de kant met een kruisbandblessure..