Cocu ambitieus en zelfverzekerd: Ik kan deze groep nog sturen

9-8-2017 13:12 - Door: M.d.Z.

Cocu ambitieus en zelfverzekerd: Ik kan deze groep nog sturen

Met een hele zure smaak begint PSV aan het nieuwe seizoen komend weekend, Europees voetbal zal er niet zijn voor de Eindhovenaren dit seizoen.

Vervolg: Cocu ambitieus en zelfverzekerd: Ik kan deze groep nog sturen

Er wordt er licht over een crisis gesproken bij PSV, terwijl oefenmeester Cocu niets van paniek wil weten. De oefenmeester zelf blaakt van het zelfvertrouwen en laat weten dat hij de spelers nog steeds kan motiveren.

 

Volgens Cocu is PSV in staat om nog gewoon mee te dingen naar de landstitel, al is dat het enige wat nog op het spel staat aankomend seizoen. Behalve de uitschakeling voor Europees voetbal, zag Cocu ook al bepalende spelers als Héctor Moreno, Andrés Guardado, Jetro Willems en recent Davy Pröpper vertrekken.

 

In gesprek met de NOS laat Cocu nogmaals weten: 'Het is een blamage. Daar valt een bepaalde vorm van schaamte wel onder, Maar natuurlijk kunnen wij meedoen om de titel. Dat moet PSV bovendien altijd.' aldus de oefenmeester die in het seizoen 2015 en 2016 de landstitel wist te veroveren met PSV.

 

Toch heerst er bij PSV nog onzekerheid, zo kan spits Luuk de Jong kiezen uit maarliefst 5 clubs die hem ambieeren. 'Maar het is niet zo dat we Luuk de uitgang wijzen,' aldus Cocu. 'Hij zit met een jaar dat niet lekker is gelopen. Als er een optie komt voor hem die interessant is, dan kan ik me voorstellen dat hij daarvoor open staat.'

 

Zaterdag begint PSV het seizoen met het thuisduel tegen AZ, waar Cocu verwacht gewoon met winst te beginnen. 'Ik heb zeker de overtuiging dat ik ze kan raken. Als je als trainer het gevoel hebt dat je de grip kwijt bent, dan moet je zelf de conclusie trekken. Dat zou ik doen als het zover is.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Cocu ambitieus en zelfverzekerd: Ik kan deze groep nog sturen

Een korte samenvatting: Met een hele zure smaak begint PSV aan het nieuwe seizoen komend weekend, Europees voetbal zal er niet zijn voor de Eindhovenaren dit seizoen..

Meest gelezen