Heerenveen - Feyenoord, feiten op een rij. Mijlpaal lonkt voor Kuyt

19-3-2017 11:03 - Door: M.d.Z.

Heerenveen - Feyenoord, feiten op een rij. Mijlpaal lonkt voor Kuyt

Zondagmiddag mag Feyenoord afreizen naar het hoge noorden om het competitieduel tegen SC Heerenveen te spelen, een aantal feiten op een rij voorafgaand.

Vervolg: Heerenveen - Feyenoord, feiten op een rij. Mijlpaal lonkt voor Kuyt

Om 12.30 mag Heerenveen aftrappen tegen Feyenoord, waar de Friezen inmiddels zijn afgezakt naar de 8e plek in de Eredivisie en een vrije val hebben gemaakt. Feyenoord moet hier proberen opnieuw de koppositie te verstevigen.

 

Het is de 25e Eredivisietreffen tussen beide clubs, tien keer ging Feyenoord er met de winst vandoor, 5 remises en slechts vijf keer wonnen de Friezen. Opvallend is wel dat Heerenveen van de laatste 8 ontmoetingen er slechts 1 verloor van Feyenoord.

 

Heerenveen pakte 9 duels op rij slechts 8 punten, slechts twee ploegen deden dat slechter in de Eredivisie. Feyenoord komt met al 66 goals in 26 duels dan nu uitgerekend op bezoek bij het zwalkend Heerenveen.

 

Van de laatste 14 Feyenoord goals, viel telkens de naam van Nicolai Jorgensen. Kuyt kan zijn 150e goal maken tegen de Friezen, tegen AZ maakte de aanvaller zijn 149e goal en kan hij dus een mijlpaal neerzetten tegen Heerenveen als hij weet te scoren.

 

Verrassend feitje is dat Feyenoord nog nooit een strafschop tegen heeft gehad dit seizoen..... en dat als enige club.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Heerenveen - Feyenoord, feiten op een rij. Mijlpaal lonkt voor Kuyt

Een korte samenvatting: Zondagmiddag mag Feyenoord afreizen naar het hoge noorden om het competitieduel tegen SC Heerenveen te spelen, een aantal feiten op een rij voorafgaand..