PSV, Ajax, Anderlecht en Celtic maken zich grote zorgen om plannen CL

15-2-2017 15:31 - Door: M.d.Z.

PSV, Ajax, Anderlecht en Celtic maken zich grote zorgen om plannen CL

Waar PSV, Ajax, Anderlecht en Celtic vorige week naar Zwitserland zijn afreist om hun beklag te geven over de nieuwe CL plannen, rees het af naar de UEFA.

Vervolg: PSV, Ajax, Anderlecht en Celtic maken zich grote zorgen om plannen CL

Waar er nieuwe plannen zijn voor de opzet van de Champions League, moet dat vanaf 2018 gaan lopen. Waar PSV, Ajax, Anderlecht en Celtic namens een grote groep spreken, houden zij hun hart vast wanneer het allemaal doorgang vindt.

 

Waar PSV, Ajax, Anderlecht en Celtic hun zorgen uitspreken over het afglijden van de lage landen door de verandering in de opzet van de Champions League, kijken zij machteloos toe.

 

Waar de nieuwe opzet vier plaatsen reserveert voor de grote landen (Spanje, Duitsland, Engeland, Italië), hebben zij de UEFA straks helemaal niet meer nodig. Waar de Super League de grote landen doet bedreigen, wil de UEFA de opzet voor de Champions League nu al verzetten naar de periode 2021-2024.

 

Waar Ajax, PSV, Celtic en Anderlecht hebben gesproken met secretaris-generaal Theodore Theodoridis en competitiebaas Giorgio Marchetti, moet de Champions League deelname volgens hen naar 48 ploegen in plaats van 24.

 

Wanneer de Super League wordt opgemaakt, dalen de TV rechten en zal dat het ecosysteem doen instorten. Terwijl dit dan juist bij de grote landen explosief zal stijgen. Waar de grote landen nu 75% van de TV inkomsten brengen, zullen de nieuwe Champions League met minder aantrekkelijke landen een impuls betekenen voor de rest van Europa.

 

De oppositiegroep, onder leiding van de Nederlandse ploegen, vindt dat de UEFA alle scenario's moet afwegen, alvorens een beslissing te maken.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

PSV, Ajax, Anderlecht en Celtic maken zich grote zorgen om plannen CL

Een korte samenvatting: Waar PSV, Ajax, Anderlecht en Celtic vorige week naar Zwitserland zijn afreist om hun beklag te geven over de nieuwe CL plannen, rees het af naar de UEFA..