Ajax verdediger Viergever luidt nederlaag Ajax in bij FC Twente

11-12-2016 20:53 - Door: M.d.Z.

Ajax verdediger Viergever luidt nederlaag Ajax in bij FC Twente

Waar Ajax de driepunter hard nodig had tegen FC Twente om in het spoor van koploper Feyenoord te blijven, is het daarin niet geslaagd op bezoek in Enschede.

Vervolg: Ajax verdediger Viergever luidt nederlaag Ajax in bij FC Twente

Tegen FC Twente leken beide ploegen op een 0-0 af te stevenen, maar in blessuretijd maakte Viergever hands en kon er met rood vanaf, waarna Klich de bal voorbij Onana schoot en zo de winst in blessuretijd aan FC Twente gaf.

 

Waar Hakim Ziyech terugkeerde bij zijn oude club, was hij in de eerste minuten bijna al trefzeker met een vrije trap. Maar FC Twente beet van zich af en kon via Unal bijna scoren, ware het niet dat Onana in twee instanties de bal kon pakken.

 

El Ghazi en Younes kregen nog de beste kansen voor rust voor Ajax, maar wisten deze niet te verzilveren. Na rust probeerde Ajax meer druk te zetten via Dolberg en een vrije trap van Schone, maar tot een doelpunt kwam het niet.

 

Waar Ajax in de slotfase corner na corner kreeg en het gevaar voor het doel van FC Twente steeg, kon Ajax daar ook geen moed uit putten. Waar het duel doelpuntloos leek te gaan eindigen, besliste Viergever hier onbedoeld anders voor. Vallend maakte de verdediger hands, waardoor hij een rode kaart kreeg en FC Twente een strafschop cadeau deed.

 

Door de nederlaag kan Ajax volgende week in de topper tegen PSV zelfs derde de winterstop in wanneer het daar ook niet weet te winnen van de Eindhovenaren.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ajax verdediger Viergever luidt nederlaag Ajax in bij FC Twente

Een korte samenvatting: Waar Ajax de driepunter hard nodig had tegen FC Twente om in het spoor van koploper Feyenoord te blijven, is het daarin niet geslaagd op bezoek in Enschede..