Gala voorstelling Feyenoord op bezoek bij AZ

11-12-2016 18:17 - Door: M.d.Z.

Gala voorstelling Feyenoord op bezoek bij AZ

Waar Feyenoord midweeks werd uitgeschakeld in de Europa League, terwijl AZ zich met een stunt wel wis te plaatsen voor de volgende ronde van het Europees teornooi.

Vervolg: Gala voorstelling Feyenoord op bezoek bij AZ

Waar Feyenoord de uitschakeling te boven is gekomen in het duel tegen AZ, had de teller makkelijk kunnen uitlopen naar een monsterzege. Een 0-4 zege op bezoek in Alkmaar is de revanche van de Eredivisie koploper op het tamme en zwakke AZ van V.d Brom.

 

Waar Jørgensen de matchwinnaar was aan de kant van de Rotterdammers, had de koploper al na 20 minuten laten zien dat het de baas was in Alkmaar. Daar waar oud AZ speler Berghuis de score mocht openen (omdat Kuyt een reservol had) was toonaangevend.

 

Berghuis kon na 11 minuten de score op het bord zette na een mooie combinatie met Jørgensen, die later weer aangever was bij V.d Heijden die de verdubbeling van de score verzorgde. Vlak voor het rustsignaal was het Jørgensen zelf die de score al op 0-3 zette en de wedstrijd al voor de thee in het slot gooide.

 

Waar AZ tegen Zenit nog heeft laten zien te kunnen kantelen, ging het tegen Feyenoord toch echt pijnlijk kopje onder. Waar AZ in de rust nog twee verse krachten inbracht in de naam van met Alireza Jahanbakhsh en Dabney dos Santos, kon het de schade niet te boven komen.

 

Jørgensen en Tapia lieten na om te scoren, waarna Vilhena wel de vierde treffer neerzette in de tweede helft. Buitenom de goal van Vilhena bleef het daarbij en kan Feyenoord dus weer 2 punten uitlopen op Ajax en de koppositie verstevigen.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Gala voorstelling Feyenoord op bezoek bij AZ

Een korte samenvatting: Waar Feyenoord midweeks werd uitgeschakeld in de Europa League, terwijl AZ zich met een stunt wel wis te plaatsen voor de volgende ronde van het Europees teornooi..