Koploper Feyenoord haalt uit in Rotterdamse derby

4-12-2016 18:42 - Door: M.d.Z.

Koploper Feyenoord haalt uit in Rotterdamse derby

Het grotere broertje Feyenoord heeft in de Rotterdamse derby flink uitgehaald tegen Sparta, een waar doelpuntenfestijn in de Rotterdamse kuip.

Vervolg: Koploper Feyenoord haalt uit in Rotterdamse derby

Feyenoord is nog lief geweest voor het kleinere broertje Sparta, waar de teller op 6-1 stokte in de Rotterdamse Kuip. Waar het met gemak naar dubbele cijfers had kunnen uilopen, kende Feyenoord een goede generale competitie op weg naar het Europa League duel met het Turkse Fenerbahce.

 

Waar Feyenoord geen seconde prijs gaf aan Sparta, was het vanaf seconde 1 de koploper dat de dienst uitmaakte in eigen huis. Tonny Vilhena was in de 24e minuut met een schot van 20 meter afstand degene die de ban brak en de openingsgoal op het bord zette.

 

Vlak voor rust was het Toornstra die met een schitterend doelpunt voor de verdubbeling van de score zorgde. Karsdorp zette hem met een mooi hakje vrij, waardoor Toornstra snoeihard uithaalde. In de tweede helft ging Feyenoord gewoon door en was het in de 59e minuut opnieuw Toornstra die die door Karsdorp werd weggestuurd.

 

De 3-0 was van de Deen Jørgensen die hiermee alweer zijn 10e goal van het seizoen mocht aantekenen. Kort daarna was Jørgensen opnieuw trefzeker met een droge schuiver en de 4-0 voor Feyenoord. Eric Botteghin was daarna met een kopbal alweer goed voor de vijfde treffer van de koploper.

 

Waar Sparta weg werd gespeeld, kon Verhaar met zijn rake kopbal nog voor de tegengoal zorgen. Het slotakkoord was echter opnieuw voor de thuisploeg, Elia zorgde in de 93e minuut voor de zesde treffer en dus de eindstand, 6-1!


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Koploper Feyenoord haalt uit in Rotterdamse derby

Een korte samenvatting: Het grotere broertje Feyenoord heeft in de Rotterdamse derby flink uitgehaald tegen Sparta, een waar doelpuntenfestijn in de Rotterdamse kuip..