Wedstrijdverslag: Man City - Chelsea (1-3)

3-12-2016 19:35 - Door: MaxKoehorst

Wedstrijdverslag: Man City - Chelsea (1-3)

Het was genieten geblazen bij de wedstrijd tussen Man City en Chelsea, wat een passes en wat een goals.

Vervolg: Wedstrijdverslag: Man City - Chelsea (1-3)

Chelsea heeft een aardig goede vorm te pakken sinds de wijziging naar 3-4-3 onder coach Antonio Conte, weinig tegengoals en een effectieve rol in de aanval. Ook deze wedstrijd won Conte, maar in het begin ging het niet bepaald van een leien dakje.

 

City in de aanval

Manchester City ging gelijk vol in de aanval, alleen het wilde maar niet lukken tegen Chelsea, Guardiola heeft daar dit seizoen wel vaker last van, dat het totaal niet naar zijn wens is. Toch had de ploeg wel een flinke aanvalssnelheid ingesteld en leek een kans te maken.

 

Net voor rust was het eindelijk raak, na een soort stratego van over en weer schieten schoot Gary Cahill de bal in eigen goal, een klunzige goal die te danken is aan het mooie schot op doel van Jesus Navas. Chelsea had weinig inbreng in de eerste helft maar veranderde dat in de tweede helft helemaal.

 

Leroy Sané en David Silva vielen op, vanwege hun uitmuntende passes op onder andere Sergio Kun Agüero, die het helaas niet wist af te ronden. Ook Kevin de Bruyne liet een kans op open doel liggen door op de lat te schieten vanuit een diepe bal.

 

Conte's tactieken

Conte gooide de tactiek helemaal om en liet Chelsea aantreden met attractief voetbal in de tweede helft. Dankzij goed spel was Diego Costa doeltreffend met de 1-1 uit een mooie bal van Francesc Fabregas. City stond aan de grond genageld en ook invaller Yaya Touré kon er deze keer weinig aan veranderen, Diego Costa wilde ook nog even een assist meepakken en deed dat door hem voor te lepelen aan Willian, die er zo 1-2 van kon maken. Guardiola was logischerwijs ontevreden en Chelsea werd gek: het stond voor in het Etihad Stadion.

 

Na veel kansen was daar wéér Chelsea in de laatste minuten: 1-3 van Eden Hazard. Een geweldige pass van Marcos Alonso werd goed afgerond op de spitsenwijze en daarmee was de buit binnen. Totdat Agüero nog even de slotfase moest bederven.

 

Agüero kwam één minuut voor tijd even bruut binnenvliegen bij David Luiz met twee benen en kreeg direct een rode kaart. Natuurlijk moest iedereen zich er mee bemoeien, aangezien de gehele selectie van Manchester City enorm boos was over de verloren wedstrijd, Guardiola's agressie was zichtbaar. Chelsea probeerde de ruzie te sussen en uiteindelijk lukte dat ook. Agüero lijkt voor minimaal 2 à 3 wedstrijden geschorst te worden, aangezien deze schop gewoon volledig opzettelijk was en doordacht om hem te pijnigen.

 

Maar alsnog, een zeer vermakelijke strijd dus. Manchester City faalt weer in een grote wedstrijd en Chelsea dendert door.

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Wedstrijdverslag: Man City - Chelsea (1-3)

Een korte samenvatting: Het was genieten geblazen bij de wedstrijd tussen Man City en Chelsea, wat een passes en wat een goals..