FC Groningen heeft geen kind aan PEC Zwolle en pakt drie punten

26-11-2016 21:32 - Door: lucadv

In speelronde 14 treffen FC Groningen en PEC Zwolle elkaar. PEC verloor haar vorige wedstrijd, Groningen won.

Vervolg: FC Groningen heeft geen kind aan PEC Zwolle en pakt drie punten

 
Het eerste moment van de wedstrijd is gelijk een doelpunt. Tibbling knalt nog binnen de minuut de bal in de verre hoek en zet Groningen op 0-1. PEC zet direct daarna veel druk. Na bijna een half uur krijgen de gastheren een grote kans. Ehizibue schiet, maar Padt kan redden. Ook de rebound van Menig wordt door Padt gekeerd. Een minuut later schiet Tom van Weert aan de andere kant van het veld de bal op de paal. Genoeg actie in het eerste half uur dus. 
 
In de 39ste minuut scoort Groningen de 0-2. Hateboer geeft voor en Van Weert scoort achter het standbeen langs. Overigens lijkt Van Weert wel buitenspel te staan, maar de scheids wil er niets van weten. Met rust is het dan ook 0-2.
 
Het eerste kwartier van het tweede bedrijf gaat er rustig aan toe. Groningen tikt rustig rond, met een comfortabele voorsprong, terwijl PEC Zwolle een strijdplan lijkt op te zetten. Datzelfde strijdplan kan het bij het oud papier laten liggen, wanneer Rusnak in de 77ste minuut de 0-3 binnen schiet en de wedstrijd beslist.
 
Groningen neemt geen gas terug en scoort vrolijk verder. Mahi schiet van rond de 16 meter de 0-4 binnen. In de extra tijd krijgt Groningen zelfs nog een penalty. Rusnak neemt hem, maar mist. Het zal de Groningers een worst wezen. 0-4 is de eindstand, en dus wint FC Groningen gemakkelijk op bezoek bij PEC Zwolle. 

◄ vorige bericht ► volgende bericht

FC Groningen heeft geen kind aan PEC Zwolle en pakt drie punten

Een korte samenvatting: In speelronde 14 treffen FC Groningen en PEC Zwolle elkaar. PEC verloor haar vorige wedstrijd, Groningen won. .