Ajax groepswinnaar na winst op Panathinaikos

24-11-2016 21:16 - Door: lucadv

Ajax groepswinnaar na winst op Panathinaikos

Op donderdagavond werkt Ajax in eigen ArenA het duel tegen Panathinaikos af, bij winst is het groepswinnaar.

Vervolg: Ajax groepswinnaar na winst op Panathinaikos

De vorige wedstrijd in de Europa League won Ajax met 3-2 van Celta de Vigo. Panathinaikos verloor daarentegen in eigen huis met 0-3 van Standard Luik. 
 
 
De wedstrijd begint met Ajax aan de bal. De openingsfase is voor de Amsterdammers, die de macht hebben over Panathinaikos. Na een halfuur heeft Ajax nog niets gecreëerd, maar heeft het wel een reuzachtige kans om de oren gekregen. Westermann neemt risico en verliest de bal, waarna hij in de achtervolging moet. Hij tackelt, en komt ongelukkig in botsing met Onana. De doelman en verdediger kunnen wel verder. Ibarbo schoot de bal overigens tegen de buitenkant van de paal.
 
 
Ajax komt, zonder ook maar één kans te hebben gecreëerd, toch op voorsprong. In de 39ste minuut is het Lasse Schöne die een vrije trap benut, en hij doet dat uitstekend. Met zijn knucklebal brengt hij Steele op het verkeerde spoor, met tot gevolg dat de Panathinaikos-doelman niet kan herstellen. 1-0 voor Ajax met nog vijf minuten te gaan in het eerste bedrijf. 
 
 
In de 50ste minuut is het de uitblinkende Kenny Tete die Ajax verder op voorsprong zet. Hij verovert de bal, en schuift de bal vervolgens hard en nauwkeurig in de linker hoek. 2-0 in Amsterdam. Met de wissel van De Jong voor Schöne, is de gemiddeld leeftijd van Ajax 20,8 jaar. Alleen Westermann houdt de leeftijd nog hoog, met zijn 33 jaar.
 
 
Verder dan 2-0 komt het niet, en dus wint Ajax. Het staat met een comfortabele 13 punten eerste in de poule, en is daarbij groepswinnaar. Celta de Vigo en Standard Luik spelen 1-1 en staan allebei op zes punten. Panathinaikos staat op één punt. Het is nu de beurt aan Feyenoord en AZ. Feyenoord dat het opneemt tegen Manchester United op Old Trafford, en AZ gaat op bezoek bij Dundalk. 

◄ vorige bericht ► volgende bericht

Ajax groepswinnaar na winst op Panathinaikos

Een korte samenvatting: Op donderdagavond werkt Ajax in eigen ArenA het duel tegen Panathinaikos af, bij winst is het groepswinnaar..