Feyenoord wint simpel van tam en mak PEC Zwolle en blijft koploper

20-11-2016 23:55 - Door: M.d.Z.

Feyenoord wint simpel van tam en mak PEC Zwolle en blijft koploper

Waar in speelronde 13 de Eredivisie koploper ook gewoon op kop bleef staan, liet het zien dat het winnen nog niet is verleerd.

Vervolg: Feyenoord wint simpel van tam en mak PEC Zwolle en blijft koploper

Waar het in de Rotterdamse Kuip zondag niet makkelijk ging, werd toch een afgetekende overwinning tegen PEC Zwolle neergezet. Waar de Rotterdammers al drie duels op rij niet hadden gewonnen, gebeurde dat tegen PEC Zwolle dus wel, 3-0!

 

Pas na een klein halfuur spelen wist Feyenoord het thuispubliek op de banken te krijgen, een schot van Kuyt werd tot corner gepromoveerd. Waar uit de genomen corner een strafschop werd geclaimt door Feyenoord, kreeg het deze niet (onterecht na handsbal V.d Pavert).

 

De ingreep van V.d Pavert leverde namelijk opnieuw een corner op, waarna de bal door Jørgensen kiezelhard werd ingekopt maar niet geheel over de lijn ging. Hierdoor kon Brama opruimen en het gevaar voor PEC Zwolle laten voor wat het was.

 

Toch ging Feyenoord met een voorsprong rusten, het was spits Dirk Kuyt die op voorgeven van Toornstra met een echt spitsendoelpunt de bal wist binnen te knikken. Waar de tweede helft ook voor de thuisploeg was, leken de kansen niet aan de Rotterdammers besteedt.

 

Toch was het Karim El Ahmadi die 20 minuten voor tijd met een streep de verdubbeling van de score verzorgde en het duel in het slot gooide. Daarna was het Toornstra die opnieuw van afstand met een schot voor de derde treffer van de middag zorgde.

 

Feyenoord blijft door de zege op kop in de Eredivisie met 2 punten meer dan achtervolger Ajax, voor NEC komt de degradatiestreep heel erg dichtbij.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Feyenoord wint simpel van tam en mak PEC Zwolle en blijft koploper

Een korte samenvatting: Waar in speelronde 13 de Eredivisie koploper ook gewoon op kop bleef staan, liet het zien dat het winnen nog niet is verleerd..