Bayern verliest Der Klassiker en is koppositie kwijt

19-11-2016 23:14 - Door: M.d.Z.

Bayern verliest Der Klassiker en is koppositie kwijt

Waar vrijdagavond RB Leipzig al met 2-3 wist te winnen op bezoek bij Bayer Leverkusen, wist de promovendus de koppositie in de Bundesliga over te nemen.

Vervolg: Bayern verliest Der Klassiker en is koppositie kwijt

Het was zaak voor Bayern Munchen deze weer over te nemen op haar beurt in Der Klassiker, maar daar stak Aubameyang en Borussia Dortmund een stokje voor. De enige goal van de topscorer van Die Borussen zorgde voor de 1-0 winst in het eigen Signal Iduna Park tegen Der Rekordmeister.

 

Waar de wedstrijd begon met een vrije trap voor Bayern na 10 seconden, was het tempo moordend en betekende dat veel voor het verloop van het duel. Waar Bayern het spel leek te maken, was het Dortmund dat via Aubameyang de goal op het bord wist te zetten. Een heerlijke voorzet van oud Bayern speler Gotze was goed genoeg voor de topscorer van Dortmund.

 

 

 

 

Waar na rust het tempo iets omlaag ging, leek Dortmund met de rug tegen de muur te staan en werd de druk van Bayern alsmaar groter en groter. Het leek een race tegen de klok voor Bayern, wat ook meer ruimte weg gaf en een tweede goal leek te moeten slikken. Waar een verhitte Ribery nog een gele kaart opliep, was het dat voor Bayern en moest Ancelotti zijn eerste verlies slikken in de Bundesliga en ligt de competitie weer helemaal open.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Bayern verliest Der Klassiker en is koppositie kwijt

Een korte samenvatting: Waar vrijdagavond RB Leipzig al met 2-3 wist te winnen op bezoek bij Bayer Leverkusen, wist de promovendus de koppositie in de Bundesliga over te nemen..