Oranje niet schadevrij uit oefenduel met België

10-11-2016 08:17 - Door: lucadv

Oranje niet schadevrij uit oefenduel met België

Nederland werkt op woensdagavond een oefeninterland in eigen huis af. Dat doet het tegen België, dat momenteel op een respectievelijke vierde plek staat op de wereldranglijst. Nederland zelf staat 20ste.

Vervolg: Oranje niet schadevrij uit oefenduel met België

De eerste paar minuten gaat het gelijk op, maar van spanning is nog niet te spreken. In de twaalfde minuut krijgt Janssen wel een cadeautje van België-verdediger Ciman, die de bal te zacht terug kopte. Dat resulteert helaas niet in een goal, aangezien Mignolet de aanvaller hindert. De bal zelf was al voorbij Mignolet. 
 
 
België heeft een licht overwicht in de eerste helft, maar produceert weinig kansen, met als gevolg geen doelpunten. Nederland daarentegen, benut wel haar kansen. Lens komt langs Ciman en wordt getackeld door Jan Vertonghen, die daarmee een strafschop veroorzaakt. Klaassen faalt niet vanaf de stip en schiet door het midden, in het dak van het doel de 1-0 binnen.
 
 
De eerste 10 minuten na rust zijn tamelijk slordig namens beide ploegen. Er gebeurt weinig. Nederland verdedigt in Italiaanse vormen, terwijl België een opening probeert te zoeken in de verdedigende muur. In minuut 82 weet België langszij te komen, via Carrasco. De Atletico Madrid- speler besluit uit te halen, Veltman raakt het schot aan waardoor er een raar effect aan komt en Stekelenburg volledig kansloos is. 
 
 
Na de 1-1 dringt België aan voor de 1-2, maar die valt niet meer. Ook voor Nederland komt er geen tweede doelpunt en dus eindigt het voor het eerst na vijf verloren duels een keer weer in iets anders: het 1-1 gelijkspel tegen België.
 

◄ vorige bericht ► volgende bericht

Oranje niet schadevrij uit oefenduel met België

Een korte samenvatting: Nederland werkt op woensdagavond een oefeninterland in eigen huis af. Dat doet het tegen België, dat momenteel op een respectievelijke vierde plek staat op de wereldranglijst. Nederland zelf staat 20ste. .