Voorbeschouwing: PSV - Sparta Rotterdam (Eredivisie)

22-10-2016 19:10 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: PSV - Sparta Rotterdam (Eredivisie)

Vanavond staat voor PSV opnieuw een Eredivisieduel te wachten voor eigen publiek, het Rotterdamse Sparta komt op bezoek.

Vervolg: Voorbeschouwing: PSV - Sparta Rotterdam (Eredivisie)

Vorige week
Waar PSV een zware week achter de rug heeft, kon het vorige week in eigen huis niet winnen van Heracles Almelo ondanks dat het het betere van het spel had. Een 1-1 remise betekende opnieuw puntverlies voor de Eindhovenaren, die in een dip lijken te zitten. Waar tegenstander Sparta vorige week met 2-2 gelijkspeelde tegen Willem II, kwam het knap terug van een 2-0 achterstand, PSV is dus gewaarschuwd.

 

Kansloos in Beieren
Waar PSV in de Eredivisie een straatlengte achterstand heeft op koploper Feyenoord met 9 punten, lijkt het dit seizoen ook al vroegtijdig klaar in de Champions League. Met slechts 1 punt uit drie duels ging het jl woensdag kansloos onderuit in Munchen tegen Bayern (4-1) en zal het met het Russische Rostov voor de derde plek moeten vechten.

 

Scoringsprobleem
Waar in Munchen nog wel op schitterende wijze werd gescoord door Narsingh, weet het in de Eredivisie nog maar moelijk het net te vinden. De eerste 9 duels werd slechts 19 keer gescoord, PSV onwaardige cijfers. Met deze opstelling lijkt Cocu van start te willen gaan: Zoet; Brenet, Schwaab, Isimat-Mirin, Willems; de Jong, Guardado, Pröpper; Narsingh, de Jong, Pereiro.

 

 

Tegenstander Sparta lijkt van vorig seizoen (kampioenschap Jupiler League) de vorm door te pakken, de eerste 9 duels van de Eredivisie werden al 12 punten bijeen gepakt waardoor Pastoor zich geen zorgen lijkt te maken om zijn Sparta. Met deze 11 namen lijkt Pastoor van start te gaan: Kortsmit; Dumfries, Breuer, van Drongelen, Pinteaux; Dougall, Spierings, Dijkstra; Brogno, van Moorsel, Verhaar.

 

100 jaar
Waar Sparta vorige week toen het Kasteel precies 100 jaar bestond een knappe 0-2 achterstand wist te verwerken tot een 2-2 remise is PSV gewaarschuwd voor de gretigheid van de Spartanen. Waar Pastoor zich afgelopen week voor schut zette met zijn kankerverwekkende korrel opmerking, zal hij tegen PSV wel op zijn tellen passen.

 

Twee keer in 72 uur tijd
Waar Sparta eerst naar Eindhoven afreist zaterdagavond voor het duel in de Eredivisie, zal PSV de omgekeerde weg enkele dagen later bewandelen en naar het Kasteel komen voor het bekerduel in de 2e ronde van de KNVB beker op bezoek in Rotterdam Zuid.

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: PSV - Sparta Rotterdam (Eredivisie)

Een korte samenvatting: Vanavond staat voor PSV opnieuw een Eredivisieduel te wachten voor eigen publiek, het Rotterdamse Sparta komt op bezoek..