Voorbeschouwing: Champions League groep F

18-10-2016 20:31 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: Champions League groep F

Groep F van de Champions League, met natuurlijk titelhouder Real Madrid, maar ook uitdagen Borussia Dortmund.

Vervolg: Voorbeschouwing: Champions League groep F

Sporting CLub de Portugal - Borussia Dortmund
Waar Sporting het niet trof met de loting voor de Champions League, kende het een goede start door Legia met 2-0 weg te zetten. Erna leek er op bezoek bij Real een stunt mogelijk, maar door de late goals ging het toch met 2-1 ten onder in Bernabeu. In de Portugese Liga heeft het nog uitzicht op de landstitel doordat naaste uitdagers FC Porto en Benfia nog morsen.

 

Met Nederlander en spits Bas Dost in de spits lijkt de ouf Wolfsburg speler zijn draai al helemaal te hebben gevonden, daar waar hij vanavond tegen Dortmund ook voor de goals moet zorgen. Deze 11 namen verschijnen aan de aftrap: Rui Patricio - Joao Pereira, Coates, Ruben Semedo, Zeegelaar - William Carvalho - Martins, Elias, Ruiz - Markovic, Dost.

 

Waar Dortmund een doelpuntenmachine leek, lijkt er nu toch zand in de motor te zitten. Tegen Hertha BSC ging het met een remise weg en lijkt het uitzicht op de Duitse landstitel al verspeeld. In de Champions League gaat het zo slecht nog niet, tegen Legai werd met maarliefst 6-0 huisgehouden, terwijl Real Madrid in een goede pot op een 2-2 werd gehouden. Wellicht dat er tegen de Portugezen een winstpartij inzit, deze 11 namen moeten het doen: Bürki - Piszczek, Ginter, Bartra, Passlack - Weigl - Pulisic, Kagawa, Götze, Dembelé - Aubameyang.

 

Real Madrid - Legia Warschau
Waar Real Madrid het seizoen begon met een kleine crisis, kent het nu een prima seizoen. Afgelopen weekend kende het geen probleem tegen Real Betis en werd met 6-1 huisgehouden in het eigen Bernabeu. Met evenveel punten als Borussia Dortmund is de winst vanavond noodzakelijk om de groepswinst in het zicht te blijven houden, daarvoor moet wel afgerekend worden met het nietige Legia, deze 11 namen gaan het doen: Navas - Danilo, Pepe, Varane, Nacho - Kovačić, Kroos, James Rodríguez - Bale, Morata, Ronaldo.

 

Voor het Poolse Legia lijkt er weinig eer te behalen in deze groep, de opening werd het met 6-0 van de mat geveegd door het Duitse Dortmund, waarna ook nog eens met 2-0 werd verloren van Sporting CP. Het zal beter moeten en dan komt Real Madrid als tegenstander.

 

Waar de Poolse kampioen een trainerswissel kende, heeft dat nog niet geleidt tot het juiste effect. Waar in Polen de club in het rechterrijtje staat, kan het via de play offs nog eer behalen, waar in de Champions League dit seizoen weinig van terecht zal komen. Deze 11 namen trappen af tegen Real Madrid: Malarz - Bereszyński, Czerwiński, Rzezniczak, Hlousek - Radović, Moulin, Jodłowiec, Odjidja, Guilherme - Nikolić.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: Champions League groep F

Een korte samenvatting: Groep F van de Champions League, met natuurlijk titelhouder Real Madrid, maar ook uitdagen Borussia Dortmund..