Voorbeschouwing: Liverpool - Manchester United

17-10-2016 20:50 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: Liverpool - Manchester United

De Engelse Premier League kende dit weekend drie toppers, en met deze kraker wordt het Engelse weekend afgesloten op Anfield. Liverpool ontvangt Manchester United.

Vervolg: Voorbeschouwing: Liverpool - Manchester United

Het is een beetje een pijnlijke derby, omdat er deze week natuurlijk ook Europees voetbal aan bod komt. Toch spelen Liverpool en Manchester United op een maandagavond tegenover elkaar in de Engelse Premier League, terwijl drie dagen later in de Europa League opnieuw een wedstrijd op de planning staat.

 

 

 

LIVERPOOL
Onder nieuwkomer Jurgen Klopp is Liverpool weer helemaal hot en back on track in de Engelse Premier League. Met de vierde plaats en 16 punten, staat het maar 2 punten achter op koploper Manchester City en is het niet ondenkbaar dat The Reds dit seizoen een gooi gaan doen naar de landstitel.

 

Waar het de laatste wedstrijd tegen Swansea City toonbaar aangaf dat het nog niet volledig op 100% zit, lijkt het dit seizoen wel groeiende onder Klopp. Opvallend is dat Liverpool juist in uitduels veel scoort, meer dan wie dan ook in de Premier League. Ook is het gek te noemen dat Liverpool sinds de aanstelling van Klopp meer scoort dan welke ploeg dan ook in de Engelse Premier League, maarliefst 73 keer al.

 

Waar de ziekenboeg van Liverpool toch redelijk vol is, komt Klopp met deze 11 namen uit de hoge hoed: Karius, Clyne, Lovren, Matip, Milner, Lallana, Henderson, Can, Mané, Firmino, Coutinho.

 

 

 

MANCHESTER UNITED
Onder leiding van Mourinho, die toch echt minder populair is dan Jurgen Klopp, kent Manchester United een bijzonder zwakke competitiestart. De achterstand op koploper Manchester City is al 5 punten (het duel tegen Everton niet meegerekend) en de ploeg heeft in 7 duels al 5 tegentreffers moeten incasseren.

 

In de laatste thuiswedstrijd wist het zelfs niet langs Stoke City te komen en verloor het dus op Old Trafford van Stoke. 13 punten heeft United nu al weten te vergaren, dat zijn er precies drie meer dan in de tijd dat Van Gaal nog aan het roer stond bij The Red Devils.

 

 

 

Waar Mourinho er met zijn aankoopbeleid nog niet in geslaagd om er een echt team van te smeren, zal het dit seizoen met niets minder dan de landstitel genoegen willen nemen. Met deze 11 namen komt Mourinho op de proppen: De Gea, Valencia, Bailly, Smalling, Blind, Herrera, Pogba, Martial, Mata, Rashford, Ibrahimovic.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: Liverpool - Manchester United

Een korte samenvatting: De Engelse Premier League kende dit weekend drie toppers, en met deze kraker wordt het Engelse weekend afgesloten op Anfield. Liverpool ontvangt Manchester United..