COLUMN: Blatter tipt Zembla over gevaren kunstgras

8-10-2016 16:00 - Door: M.d.Z.

COLUMN: Blatter tipt Zembla over gevaren kunstgras

Vrijdagavond kwam het programma Zembla op TV met een schokkende conclussie wat betreft het kunstgras in Nederland.

Vervolg: COLUMN: Blatter tipt Zembla over gevaren kunstgras

Waar de oud FIFA baas Sepp Blatter het programma ZEMBLA eerder die dag tipte over de gevaren van het kunstgras, laait de onrust op de Nederlandse velden weer geheel op na uitspattingen.

 

Sepp Blatter, die decenia lang voor onrust heeft gezorgd binnen de wereldvoetbalbond, heeft dat nu opnieuw in Nederland gedaan. 'Sepp belde vrijdag naar ZEMBLA met de mededeling dat kunstgras niet goed voor het voetbal is, je ogen doen er van pijn en het spel wat op de mat wordt gelegd is niet om aan te zien. Het is zo slecht dat het zelfs slecht zou zijn voor je gezondheid.'

 

Zembla heeft het signaal van Blatter te serieus genomen, waardoor het TV progromma op haar beurt weer de voetbalwereld op haar grondvesten liet trillen. 'Het spelen op kunstgras zou gevaarlijk zijn voor de gezondheid en andere risico's met zich mee kunnen brengen.'

 

De minister van sport en gezondheid in Nederland, minister Schippers staat er op dat er een extra onderzoek komt naar de geloofwaardigheid van Sepp Blatter. Ook wil Schippers dat de KNVB een extra onderzoek doet hoe erg het kunstgras het spelletje voetbal beinvloedt en welke maatregelen daarvoor genomen moeten worden.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN: Blatter tipt Zembla over gevaren kunstgras

Een korte samenvatting: Vrijdagavond kwam het programma Zembla op TV met een schokkende conclussie wat betreft het kunstgras in Nederland..