Column: AC Milan heeft potentiële topper op doel

8-10-2016 21:00 - Door: MaxKoehorst

Column: AC Milan heeft potentiële topper op doel

Gianluigi Buffon zal er vrede mee hebben dat zijn naamgenoot hem binnenkort opvolgt bij Italië.

Vervolg: Column: AC Milan heeft potentiële topper op doel

Buffon werkt al jaren met Italië en Juventus, de keeper is de man die je zeg maar als niet voetbalkenner tóch kent. 'Buffon, dat is toch die keeper van Italië?'

 

Maar, na zijn kleine fout tegen Spanje wordt er toch alvast gekeken naar de toekomst. Waar zijn we zonder Buffon, hoe vinden we een keeper met diezelfde kracht en uitstraling? Italië heeft zich sufgedacht en ondertussen staat er in Milaan al een tijdje een flinke keeper. Berlusconi vindt hem geweldig, het publiek komt er speciaal voor naar het stadion en de jongen zelf? Die blijft er redelijk nuchter onder. Het gaat hier over Gianluigi Donnarumma. In ieder geval blijft de naam dus hetzelfde, wat best fijn is. De nummer 99 van AC Milan is pas 17 geworden en je kan best zeggen dat hij de toekomst van het keepen is. Hoe die jongen keept is eigenlijk absurd, hij houdt beslissende penalty's tegen alsof het niets is. Montolivo staat er nog wekelijks van te kijken als hij ziet hoe zijn vriend op doel weer een balletje pakt.

 

Donnarumma staat sinds zijn debuut al in de spotlights: er wordt gesproken over een groter talent dan Manuel Neuer, Oliver Kahn en Edwin van der Sar. Vele Italianen vonden het absurd: ze wilden immers hun doelman niet voor de leeuwen gooien! Toen de vergelijking eenmaal de wereld in werd geslingerd, besloten voetbalkijkers in Italië de doelman maar eens goed onder de loep te nemen. En wat bleek, ze wisten niet wat ze zagen! Wat een fenomeen!

 

Real Madrid coach Zinedine Zidane zou al een scout hebben gestuurd naar Milaan en ook voor het interlandvoetbal wordt hij uitbundig bekeken. Ook clubs als Chelsea houden hem nauwlettend in de gaten, Piet de Visser weet namelijk heus wel wie een talent is en wie niet met zoveel ervaring.

 

We gaan nog veel van deze jongen horen en binnen de kortste keren heeft hij de plek van Buffon overgenomen. Buffon zal er geen probleem mee hebben: ook hij vindt de tiener een geweldige keeper.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Column: AC Milan heeft potentiële topper op doel

Een korte samenvatting: Gianluigi Buffon zal er vrede mee hebben dat zijn naamgenoot hem binnenkort opvolgt bij Italië..