BREAKING: Kunstgras, schadelijk of niet schadelijk?

7-10-2016 10:49 - Door: M.d.Z.

BREAKING: Kunstgras, schadelijk of niet schadelijk?

De amateurclubs (en profclubs) hebben donderdagavond allemaal aan de bel getrokken wat betreft het kunstgras.

Vervolg: BREAKING: Kunstgras, schadelijk of niet schadelijk?

Het rubbergrunalaat zou giftige stoffen bevatten en die kunnen kankerverwekkend zijn. Het spul zou van oude autobanden gemaakt zijn en daarbij slecht zijn voor de gezondheid, de stoffen zouden in het lichaam van de sporters kunnen komen.

 

Er zou nog geen duidelijkheid zijn over de gevolgen, waardoor de spelers voorlopig niet meer op kunstgras mogen spelen. De KNVB staat erop dat er een nader onderzoek komt na uit uitingen van ZEMBLA.

 

 

In de Verenigde Staten en Groot Brittannië wordt het verband tussen kanker en spelen op de grasmat gemaakt, bij voornamelijk keepers. De Schots hoogleraar Waterson laat weten: 'Als toxicoloog zeg ik: ik zou niet spelen op die velden, omdat we de risico’s onvoldoende kunnen inschatten.'

 

In rubbergranulaat zit PAK’s (polycyclische aromatische koolwaterstoffen) en deze stoffen zouden in het lichaam van een sporter terecht kunnen komen. Enkele geluidsfragmenten moeten duidelijkheid verschaffen over de stand van zaken:

 

 

 

 

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

BREAKING: Kunstgras, schadelijk of niet schadelijk?

Een korte samenvatting: De amateurclubs (en profclubs) hebben donderdagavond allemaal aan de bel getrokken wat betreft het kunstgras..