VOORBESCHOUWING: Nederland - Wit Rusland (WK kwalificatie)

7-10-2016 14:45 - Door: M.d.Z.

VOORBESCHOUWING: Nederland - Wit Rusland (WK kwalificatie)

Vrijdagavond hervat Oranje de WK kwalificatiecyclus thuis in Rotterdam tegen Wit Rusland, de laagvlieger uit de groep van Oranje.

Vervolg: VOORBESCHOUWING: Nederland - Wit Rusland (WK kwalificatie)

Vrijdagavond is natuurlijk een enorm belangrijke wedstrijd voor Oranje, maar stiekem zijn de ogen gericht op aankomende maandag waar Frankrijk (verliezend EK finalist) op bezoek zal komen in Amsterdam.

 

Natuurlijk is het logisch dat iedereen naar dat grote duel toeleeft, maar de interesse in Wit Rusland moet niet weg ebben. De drie punten zijn van uiterst belang voor Oranje op weg naar het WK in 2018.

 

Wit Rusland mag absoluut geen makkelijk hapje worden genoemd, daar waar het haar eerste wedstrijd tegen de Fransen doelpuntloos gelijk wist te spelen. Oranje zette Zweden niet weg en bleef ook steken op een 1-1 remise, waardoor winst noodzakelijk is voordat de Fransen op bezoek komen.

 

Het is de grote vraag wat Blind gaat doen en in welke opstelling hij gaat spelen, of het met Janssen is of dat Dost in de basis zal staan. Staan Cillessen (die niet speelt bij FC Barcelona) onder de lat of PSV doelman Jeroen Zoet? Sneijder of Strootman? Kan Depay wel rekenen op een basisplaats bij Oranje en kan Siem de Jong weer terugkeren in Oranje?

 

Tegen Zweden werd een 5-3-2 systeem het veld ingestuurd, iets wat goed uitpakte qua kansen voor Oranje. Toen werden ze niet afgemaakt, iets wat tegen Wit Rusland wel moet gebeuren voor de volle winst, dat is namelijk het enige wat telt.

 

Van de laatste 5 duels van Oranje gingen er maar 2 gewonnen, daarintegen werd er alleen van Griekenland verloren (oefenduel). Wit Rusland won van haar laatste 5 duels er 2, van Ierland en Noorwegen. Tegen de Fransen werd het laatste duel dus 0-0 gespeeld, wat goed wordt teruggekeken.

 

De laatste vijf ontmoetingen tussen Oranje en Wit Rusland, werd alleen in 2007 verloren met 2-1. De andere vier duels werden allemaal gewonnen zonder tegendoelpunten.

 

Hoe gaat Oranje de rentree in de Wk cyclus aftrappen in Rotterdam?


◄ vorige bericht ► volgende bericht

VOORBESCHOUWING: Nederland - Wit Rusland (WK kwalificatie)

Een korte samenvatting: Vrijdagavond hervat Oranje de WK kwalificatiecyclus thuis in Rotterdam tegen Wit Rusland, de laagvlieger uit de groep van Oranje..