COLUMN: Juridische stappen PSV na opnieuw gemiste strafschop

29-9-2016 13:15 - Door: M.d.Z.

COLUMN: Juridische stappen PSV na opnieuw gemiste strafschop

Waar PSV in Rusland woensdagavond allerminst gelukkig was met de 2-2 remise tegen Rostov, had het gewoon moeten winnen en de gegeven strafschop moeten benutten.

Vervolg: COLUMN: Juridische stappen PSV na opnieuw gemiste strafschop

Waar middenvelder Davy Propper de 11-meter trap opnieuw niet wist te verzilveren, lijken de PSV spelers het meer dan beu te zijn. Een stap naar de rechter lijkt dan nog de meest voor de hand liggende optie voor de Eindhovenaren die de steun krijgen van het bestuur.

 

Aanvoerder Luuk de Jong laat weten dat PSV met een statement komt, 'PSV wil de rechter voorleggen de toegewezen strafschoppen in het vervolg te laten nemen zonder een doelman.' De achterliggende gedachten van de spits is: 'Het is al moeilijk genoeg zo.'

 

In Nederland is men laaiend enthousiast over het voorstel, maar de FIFA en de UEFA hebben hiervan nog geen hoogte gekregen en lijken niet mee te willen in het voorstel van de Eindhovenaren. 'De opzet om de Champions League in een ander jasje te gieten is al een hele puzzle, om nou ook de strafschoppen op een andere variant los te laten kost ons miljoenen euro's,' valt alvast te lezen in een reactie van een van de woordvoerders.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN: Juridische stappen PSV na opnieuw gemiste strafschop

Een korte samenvatting: Waar PSV in Rusland woensdagavond allerminst gelukkig was met de 2-2 remise tegen Rostov, had het gewoon moeten winnen en de gegeven strafschop moeten benutten..