COLUMN: Makkelie geeft PSV steun na gemiste strafschop tegen Rostov

30-9-2016 10:00 - Door: M.d.Z.

COLUMN: Makkelie geeft PSV steun na gemiste strafschop tegen Rostov

Waar PSV woensdagavond opnieuw de mist in ging vanaf 11 meter, is het toch wel klaar in Eindhoven.

Vervolg: COLUMN: Makkelie geeft PSV steun na gemiste strafschop tegen Rostov

Waar men 12 van de laatste 19 strafschoppen niet wist te benutten, lijkt de koek toch op bij Brands en Cocu. 'We trainen iedere dag op strafschoppen na de partijvorm, dan gaan ze er allemaal in. Waarom we niet kunnen presteren onder druk na twee kampioenschappen is een raadsel.'

 

Maar niet alleen intern bij PSV ziet men dit met lede ogen aan, ook de Nederlandse arbiters kunnen dit niet meer aanzien. Scheidsrecter Danny Makkelie, die afgelopen weekend nog werd uitgejoeld door de PSV supporters, komt nu met een ludieke oplossing voor het penaltysyndroom van de Eindhovenaren.

 

'Ik een statement valt te lezen dat Danny Makkelie in het vervolg de toegewezen strafschoppen voor PSV aan Ajax zal toekennen.' Deze oplossing is voor beide partijen beter laat de arbiter weten tegenover de toegestroomde media.

 

Gerbrands is het wel eens met deze beslissing en laat op zijn berut weer weten: 'Dit is een prima oplossing, ze slaan we twee vliegen in een klap. PSV ontloopt de straf voor het uitjoelen van Makkelie in het duel met Excelsior en Ajax ziet geen schuld meer in het niet krijgen van strafschoppen. Tevens kunnen we dan opgelucht adem halen wanneer er weer iemand naar de stip wijst.'

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN: Makkelie geeft PSV steun na gemiste strafschop tegen Rostov

Een korte samenvatting: Waar PSV woensdagavond opnieuw de mist in ging vanaf 11 meter, is het toch wel klaar in Eindhoven..