AZ, Ajax en Feyenoord kennen start in Europa League

15-9-2016 18:51 - Door: M.d.Z.

AZ, Ajax en Feyenoord kennen start in Europa League

Donderdagavond gaat het Europese voetbal voor de drie Nederlandse clubs van start, AZ, Ajax en Feyenoord moeten de Nederlandse hoop in leven houden.

Vervolg: AZ, Ajax en Feyenoord kennen start in Europa League

Waar vanavond de aftrap voor de resterende clubs in het Europa League toernooi begint, is de loting van alle drie de clubs een pittige geweest. Feyenoord mag het thuis opnemen tegen Mourinho en zijn Manchester United, terwijl AZ het Ierse Dundalk mag proberen te verslaan.

 

Ajax kent opnieuw een reisje naar Griekenland waar het tegen grootmacht Panathinaikos mag uitkomen. Feyenoord heeft zijn optreden in de Europa League te danken aan de derde plek van afgelopen seizoen in de Eredivisie, waar het met een straatlengte afstand eindigde van PSV en Ajax.

 

 

 

Waar de club uit Alkmaar al jaren aan de bel trekt in de Europa League, mag AZ het opnemen tegen het Ierse Dundalk. De Ierse kampioen zal vermoeid voor de dag komen omdat het al de zesde europese wedstrijd kent in de maand september die nog maar net 2 weken oud is.

 

 

 

 

Feyenoord kent een loodzware, wellicht de zwaarste loting in de Europa League, of moeten we zeggen Champions League. De eerte opponent in de kuip is het Engelse Manchester United. De grote sterren van de Engelse grootmacht met Zlatan in de basis, zal vanavond zonder Rooney aan de aftrap verschijnen in Rotterdam.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

AZ, Ajax en Feyenoord kennen start in Europa League

Een korte samenvatting: Donderdagavond gaat het Europese voetbal voor de drie Nederlandse clubs van start, AZ, Ajax en Feyenoord moeten de Nederlandse hoop in leven houden..