COLUMN: FIFA wil duel PSV en Atletico overdoen na arbitrale dwalingen

14-9-2016 20:00 - Door: M.d.Z.

COLUMN: FIFA wil duel PSV en Atletico overdoen na arbitrale dwalingen

Waar dinsdagavond in Eindhoven de gemoederen hoog opliepen, was dat geheel te danken aan de dienstdoenende arbiter.

Vervolg: COLUMN: FIFA wil duel PSV en Atletico overdoen na arbitrale dwalingen

Waar de broer van Rowan Atkinson (ook wel Mr. Bean) op het veld stond bij het duel tussen PSV en Atletico Madrid, ging de arbiter keer op keer falikant in de fout en haalde hij bij iedereen het bloed onder de nagels vandaan. Zelfs Sierd de Vos kon zichzelf niet inhouden achter zijn bureau.

 

Waar in de rust al niet zachtzinnig werd gedaan over de arbiter, was spits Luuk de Jong furieus op de arbiter. 'Het is dat het raampje niet meer kapot geslagen kan worden, want wat was ik me een partij boos. Dat deze man op dit niveau mijn humeur en de wedstrijd kan verpesten zeg....'

 

De tweede helft leek de man met de fluit dan ook te worden vervangen, maar Atkinson zelf wilde het duel perse uitfluiten. 'een man een man, een woord een woord. Ik loop niet weg voor mijn fouten, ik wil juist laten zien dat ik het nog slechter kan,' waren de vertrouwende woorden van de arbiter tegen zijn assistenten voorafgaand aan de tweede helft.

 

En dat Atkinson een man van zijn woord is, hebben we allemaal kunnen zien. In de tweede helft ging de arbiter vrolijk verder met het foutenfestival in Eindhoven. Zo gingen hij o.a lekker in de fout bij de duidelijke handsbal van Godin tegenover De Jong.

 

Waar de arbiter na afloop zoveel mogelijk camera's probeerde te ontduiken, waren het juist de PSV spelers die juist wel wilde reageren. 'We voelen ons bestolen en verraden,' waren de woorden van de roodwitter. De arbiter zelf wilde niet meer kwijt dan: 'En ik voel me genaaid.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN: FIFA wil duel PSV en Atletico overdoen na arbitrale dwalingen

Een korte samenvatting: Waar dinsdagavond in Eindhoven de gemoederen hoog opliepen, was dat geheel te danken aan de dienstdoenende arbiter..