Voorbeschouwing: PSV - Atletico Madrid (Champions League)

13-9-2016 20:05 - Door: M.d.Z.

Voorbeschouwing: PSV - Atletico Madrid (Champions League)

Vanavond is het dan zover, het Champions League seizoen 2016/2017 kent haar aftrap voor PSV in eigen huis.

Vervolg: Voorbeschouwing: PSV - Atletico Madrid (Champions League)

Daar waar de Spaanse opponent van vanavond vorig seizoen in de achtste finales werd geloot, is het nu al in de groepsfase raak tegen Atletico Madrid. Vorig seizoen wist PSV 210 minuten lang te nul te houden, maar wist het ook niet te scoren tegen Atletico. Bij de strafschoppen moesten de Eindhovenaren haar meerdere erkennen aan Atletico, wat later de verliezend finalist bleek.

 

 

Vanavond in Eindhoven gaat het nieuwe seizoen van start en weten PSV en Atletico elkaar al in de groepsfase te zien op speelronde 1. Waar PSV vorig seizoen begon met een overwinning op Manchester United (2-1) lijken de Eindhovenaren voor vanavond ook alle messen weer te hebben geslepen en wil men stunten voor eigen publiek.

 

De uitdaging om ook dit seizoen te overwinteren op het hoogste podium wordt door PSV dan ook met beide handen aangegrepen en een stunt tegen het Spaanse Atletico moet dan ook kunnen volgens aanvoerder Luuk de Jong.

 

 

De vraag of nieuwkomer Siem de Jong bij de wedstrijdselectie zit laat Cocu nog even in het midden, het is in ieder geval zaak dat PSV zichzelf laat zien en boven zichzelf uitstijgt vanavond. Tegen NEC was het afgelopen weekend binnen 20 minuten al gedaan met een 0-4 voorsprong, maar Atletico won afgelopen weekend met dezelfde cijfers. Beide ploegen doen nog steeds weinig voor elkaar onder dus.

 

Cocu lijkt in ieder geval met deze 11 namen te gaan beginnen in het eerste wedstrijd van de groepsfase van het nieuwe Champions League seizoen, wat tevens de 50e thuiswedstrijd is voor de Eindhovenaren in het kampioenenbal. Zoet - Arias, Moreno, Isimat, Willems - Pröpper, Hendrix, Guardado - Narsingh, De Jong, Pereiro.

 

 

Voor Atletico Madrid is de Champions League steeds beter bekend, de ploeg doet niet meer onder voor FC Barcelona en Real Madrid en stond in 2014 en 2016 zelfs als finalist op het veld in het felbegeerde bekertoernooi op het hoogste podium.

 

Gek genoeg verloor de ploeg van Simeone de finales beide van stadsgenoot Real Madrid. Waar de kers op de taart nog ontbreekt voor de Argentijnse coach, moet het vanavond in Eindhoven in ieder geval beter dan vorig seizoen. Toen scoorde beide ploegen niet binnen 210 minuten en moesten strafschoppen de doorslag geven in de achtste finales.

 

 

Afgelopen weekend had de ploeg het tegen Celta De Vigo allerminst moeilijk en was het net als PSV tegen NEC al snel klaar met de ploeg en wist het met 4-0 zege te vieren. Waar PSV in de tweede helft rustigaan deed en spelers spaarde, moest Atletico het juist van de tweede helft hebben.

 

 

Waar er voor Atletico een drukke periode voor de boeg ligt, lijkt Simeone ervoor te gaan kiezen om te gaan rouleren in het elftal, desalniettemin lijken deze 11 namen vanavond in Eindhoven aan de aftrap te gaan staan: Oblak - Juanfran, Godin, Savic, Felipe Luis - Koke, Gabi - Saul, Carrasco - Gameiro, Griezmann.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Voorbeschouwing: PSV - Atletico Madrid (Champions League)

Een korte samenvatting: Vanavond is het dan zover, het Champions League seizoen 2016/2017 kent haar aftrap voor PSV in eigen huis. .