COLUMN: Cillessen in warm bad bij FC Barcelona

12-9-2016 08:07 - Door: M.d.Z.

COLUMN: Cillessen in warm bad bij FC Barcelona

Waar nog geen 10 dagen geleden de transfer van Ajax doelman Jasper Cillessen naar FC Barcelona werd afgerond, voelt de goalie zich nu al thuis.

Vervolg: COLUMN: Cillessen in warm bad bij FC Barcelona

De doelman van Oranje kende afgelopen weekend zijn debuut bij FC Barcelona onder de lat, waar hij voor eigen publiek in het grote Camp Nou een 1-2 verlies moest slikken tegen laagvlieger Deportivo Alaves.

 

Waar de oud doelman van Ajax bijna een helft lang stand hield, was het net voor rust toch Deyverson die de bal achter de Oranje doelman wist te werken en zo de voorsprong voor Alaves op het bord wist te zetten. Gelukkig wist Cillessen ook na rust dezelfde vorm vast te houden en werd hij nog eenmaal gepasseerd door Ibai Gomez, waardoor het verlies een feit was.

 

Ondanks het verlies wist de Oranje doelman uit te brengen dat hij toch in een warm bad terecht is gekomen bij FC Barcelona. 'Ik was de manier van spelen al gewend van Ajax en Oranje,' bekend de doelman. Ook niet gek, want bij Ajax en Oranje verloor de doelman de laatste tijd zo'n beetje alles en was hij de klappen van de zweep gewend.

 

'Het is niet lekker om met een nederlaag te beginnen, maar wat maakt het uit. Ze zijn het inmiddels gewend van me.' De doelman van FC Barcelona hoopt dinsdag in het Champions League treffen met het Schotse Celtic wederom onder de lat te staan bij de Catalaanse grootmacht. 'Het spelen op een hoog podium is wel vreemd voor me, de laatste jaren heb ik dat natuurlijk niet meer kunnen ervaren. Maar tegen Celtic zit er vast schot in de zaak.'


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN: Cillessen in warm bad bij FC Barcelona

Een korte samenvatting: Waar nog geen 10 dagen geleden de transfer van Ajax doelman Jasper Cillessen naar FC Barcelona werd afgerond, voelt de goalie zich nu al thuis..