PSV wil ook NEC pijn doen met standaardsituaties

10-9-2016 17:25 - Door: M.d.Z.

PSV wil ook NEC pijn doen met standaardsituaties

Zaterdagavond staat het vijfde competitieduel voor PSV op het programma, in Nijmegen is tegenstander NEC gewaarschuwd voor de standaardsituaties van de landskampioen.

Vervolg: PSV wil ook NEC pijn doen met standaardsituaties

NEC heeft vijf punten uit een duel minder weten te vergaren, daar waar PSV tegen FC Groningen niet tot winst kwam en op 10 uit 4 blijft steken. De 39 eerdere ontmoetingen tussen NEC en PSV resulteerde in zes overwinningen voor de Nijmegenaren, twintig keer won PSV en dertien keer eindigde het duel onbeslist.

 

Vorig seizoen wist PSV op valentijnsdag door treffers van De Jong, Locadia en Van Ginkel een ruime 0-3 overwinning te boeken. Voor PSV is een goed resultaat belangrijk, daar waar dinsdag het Champions League avontuur begint met het duel tegen oud bekende Atletico Madrid.

 

Wel opvallend is dat NEC pas tot 33 doelpogingen kwam de eerste vier duels, iets wat het laagst aantal is van alle Eredivisieploegen. Wanneer PSV zaterdagavond in Nijmegen weet te winnen is het de twaalfde uitzege op rij, hiermee ervaren ze een record uit 1987/1988.

 

PSV is koning in standaardsituaties, 22 keer wist de landskampioen al toe te slaan vanaf dode spelmomenten.

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

PSV wil ook NEC pijn doen met standaardsituaties

Een korte samenvatting: Zaterdagavond staat het vijfde competitieduel voor PSV op het programma, in Nijmegen is tegenstander NEC gewaarschuwd voor de standaardsituaties van de landskampioen..